ko.net.ua

У Перечині люди вже посадили картоплю. ФОТО

Жителі райцентру Перечин дотримуються правил карантину: сидять вдома, на вулицю виходять за необхідності, одягаючи захисні маски.

Незважаючи на те, що на календарі тільки 7 квітня, багато хто вже завершує весняно-польові роботи. Бо ж цьогоріч прийшла рання весна, надворі тепла сонячна погода. На своїх городах люди посадили вже картоплю.

З господарями поспілкувалася кореспондент «Карпатського об’єктива».

Валентина Нікітченко дві сотки городу засадила картоплею. Жінка розповіла, що завжди любила працювати на землі, радіє вирощеним овочам.

– Вирощена картопля та різна городина, зелень краще смакує за куплені. Своє є своє. До того ж це заощадження для сім’ї. Люблю працювати на землі, на свіжому повітрі вивітрюються дурні думки, з’являється оптимізм, віра у завтрашній день, – поділилася емоціями Валентина Володимирівна. – Зазвичай картоплю садили після Великодній свят, у вихідні травневі свята. Тепер весна настала раніше, отож чого сидіти без діла? Якщо буде погода, дощ, бо земля суха, то матимемо ранню картоплю.

Пані Оля зі своєю сім’єю посадила картоплю на чотирьох сотках. Ґрунт удобрювали добривом, від різних шкідників сипали попіл із садових дерев.

Ганна Мегела зорала чотири сотки городу. На половині посадила картоплю, іншу засадить квасолею, кукурудзою.

Для посадки картоплі люди аршують ниви, орють трактором, мотоблоком. За оранку сотки землі в Перечині беруть 45-50 грн.

Тетяна Грицищук, фото автора