172704
12:05 17.102024

У Мукачеві представили моно-драму «Келія Караді»

Життя 210

Після Берегова музичну моно-драму Ласло Дарваші «Келія Караді» 15 жовтня представили і в Мукачеві, а саме в стінах Угорського дому ім. Мігая Мункачі. Виступ організували Товариство угорської культури Закарпаття (КМКС) і Закарпатський обласний угорський драматичний театр за підтримки Програми «Дейріне».

На початку заходу присутніх привітата виконуюча обов’язки директора Закарпатського обласного угорського драматичного театру Едіна Шін. «Підтримка, яка надходить з Угорщини, з усього Карпатського басейну закладам культури, котрі працюють в умовах сьогоднішньої воєнної ситуації – надзвичайно важлива. Нам також дуже приємно, що є великий попит на театральні вистави. Згадаймо лише показ напередодні у Берегові, коли було потрібно встановити додаткові сімдесят стільців. Ми бачимо, що є попит на театральні угорськомовні постановки, робимо все можливе, щоб підготувати насичену програму та вже плануємо наступні прем’єри. Сподіваємося представити їх не лише у Берегові, тут, у Мукачеві, але й на інших сценах по всьому Закарпатті. Ми дуже вдячні Угорському дому ім. Мігая Мункачі за гостинність, за те, що можемо працювати як партнери. Також дякуємо товариству угорської культури Закарпаття за співпрацю», – зазначила директор. 

Сценічну постановку музичної моно-драми «Келія Караді» представили митці з Трансільванії – Борока Борто, Ласло Бейреш, а також піаніст Золтан Горват.  

Каталін Марія Канцлер стала відомою акторкою, виконавицею шансону, під іменем Каталін Караді. Сюжет вистави відтворює 1944 рік, коли актрису допитують за звинуваченням у шпигунстві. Вона зазнає приниження і тортур. У камері вона проєктує своє життя, дитинство, юність, кохання у формі пісень.

Виступ глядачі віддячили оплесками та квітами для виконавиці головної ролі.

Едіна Шін у коментарі нашому виданню повідомила, чому трупа вважала важливим привезти виступ у Мукачево: «Нас часто критикують, що ми зосереджуємося лише на театрі в Берегові. […] Якою б складною не була ситуація, чи то мова йде про епідемію коронавірусу, чи війну, ми намагаємося продовжувати нашу місію, і не лише на берегівській сцені, а і в  інших куточках краю, де живуть угорці».

(LI/Kárpátalja hetilap)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах