172336
09:00 10.102024

В Ужгороді відкрили дві виставки до Всеукраїнського дня художника

Життя 322

Дві виставки до Всеукраїнського дня художника, який відзначаємо щороку в другу неділю жовтня, відкрили в Ужгороді – мистецькі події організувала Закарпатська організація Національної спілки художників України.

В експозиції у галереї «Ужгород» представлені роботи 50 авторів секції графіки, скульптури і декоративно-прикладного мистецтва, а у Закарпатський обласний художній музей ім. Й. Бокшая презентували картини 63 художників секції живопис.

Поціновувачі мистецтва протягом двох тижнів можуть переглянути роботи, зокрема Володимира Микити, Бориса Кузьми, Тараса Данилича, Василя Вовчка, Едуарда Приходька, Сергія Біби, Тараса Усика, Володимира Павлишина, Вікторії Кузьми, Наталія Сіми-Павлишин, Вікторії Приходько, Світлани Кирлик та інших митців, а також молодих митців – студентів Закарпатської академії мистецтв.

Відкрив захід голова Закарпатської обласної організації НСХУ, народний художник України Борис Кузьма, який поділився здобутками організації за минулий рік, привітав колег, вручив відзнаки і подяки. Хвилиною мовчання вшанували митців, які відійшли цьогоріч у засвіти.

На відкритті у музеї імені Йосипа Бокшая привітали митців із професійним святом та побажали творчих успіхів міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, депутатка Закарпатської облради, ректорка Академії культури і мистецтв Наталія Шетеля, директор департаменту культури Закарпатської ОВА Євген Тищук, начальниця управління у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міськради Алла Чернобук.

За активну участь у громадському та мистецькому житті міста і відродженні національних традицій у художній творчості грамотою Ужгородської міської ради відзначили Закарпатську організацію Національної спілки художників України – відзнаку вручили очільнику організації Борису Кузьмі.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Перший в Ужгороді тифлокомплекс запрацював у бібліотеці-філії № 1 для дітей КЗ «Ужгородська публічна бібліотека» КАЗКА
12:29
У Мукачеві триває громадське обговорення проєкту нового автовокзалу
12:09
В Ужгороді затримали зловмисника, який стріляв на території житлового комплексу
11:54
На Берегівщині прощалися із загиблим Героєм, прикордонником Леонідом Сидором
11:33
За матеріалами СБУ до 15 років тюрми засуджено директорку ліцею, яка впроваджувала стандарти освіти рф на Херсонщині
11:23
Першокурсники Закарпатського угорського інституту долучилися до спільного табору
10:50
ВИЙШОВ № 577 НАШОЇ ГАЗЕТИ
10:00
У Мукачеві виявили чоловіка, ймовірно, з наркотичними речовинами
09:45
У Берегові вшанували пам’ять жертв радянського авіаудару 1944 року
09:22
В Ужгороді відкрили дві виставки до Всеукраїнського дня художника
09:00
Всі новини