99439
14:32 28.022020

В аптеках Перечина є медичні маски – ажіотажу нема

Життя 8537

Всеукраїнські ЗМІ повідомили, що купити медичну маску стало практично неможливо у всіх регіонах України. Спалахи коронавірусу, які щодня з’являються в країнах, зокрема в Європі, викликали в людей паніку. Нове захворювання сприяє продажу медичних масок та противірусних препаратів. Яка ситуація в Перечині станом на 28 лютого, з’ясовувала кореспондент «Карпатського об’єктива».

У місті діє п’ять аптек, одна з них цілодобово. У всіх є одноразові медичні маски. Купити можна за ціною 3-5 грн. Ціна залежить від виробника.

Але ажіотажу з масками у місті не спостерігається.

– Маска є додатковим засобом для безпеки, а не основним, – каже пан Сергій. – Я, як і всі члени нашої сім’ї, дотримуємося правил гігієни, п’ємо чаї з малини, вживаємо ягоди смородини, яфини. Треба укріплювати імунітет, повноцінно харчуватися, – порадив мій співрозмовник.

Пані Зоя, фармацевт аптеки, яка знаходиться у приміщенні терапевтичного корпусу Перечинської райлікарні, розповіла, що у наявності є і маски, і халати, і бахіли. Але люди купують їх дуже рідко. Маска – три грн. Ажіотажу нема.

– Сьогодні за півдня не купили жодну маску, – каже Зоя. – Вчора зайшли до аптеки люди, спитали про маски. Купили 10 штук. Казали, що з Ужгорода, приїхали провідати хворого родича.

В аптеці 3і, яка знаходиться по вулиці Ужгородській, біля греко-католицької церкви, медичні маски по п’ять гривень. Провізор пояснила, що вони тришарові, тому така і ціна. Були і дешевші. Протягом останніх чотирьох днів деякі відвідувачі купують по дві-три маски. Але ажіотажу нема.

До речі, в райцентрі я не зустріла жодну людину в масці.

Тетяна ГРИЦИЩУК

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах