99307
17:31 26.022020

Дебютну виставку художника Михайла Повка відкрили в Ужгороді. ФОТО

Життя 4714

Митець уперше виставив свої роботи для широкого загалу і місцем проведення такої важливої події стала виставкова зала Генерального консульства Угорщини в Ужгороді.

Вітав присутніх заступник Генерального консула Ласло Куті наголосивши, що проведення мистецьких заходів вкорінилося в дипломатичній установі надовго. Тим паче, приємно, що саме тут люди зможуть побачити полотна художника, для якого це перша персональна виставка.

«Ми щиро вдячні Михайлу Повку, що він обрав саме нашу установу для такої важливої події. З цього приводу митець випустив до друку альбом-каталог, який розпочинається зі слів «Михайло Повк – художник-аматор». Оскільки я вже мав можливість бачити його роботи трохи раніше, мені здається, що доцільніше було б написати – «Михайло Повк – закарпатський художник». Він митець, якого із Закарпаттям пов’язують тисячі невидимих ниток – природа, люди та краєвиди. Його картини показують нам життя закарпатців та чудові пейзажі краю, сповнені любов’ю художника. Бажаю йому одного – ще довго створювати шедеври, що даруватимуть радість від споглядання на них», – зауважив Ласло Куті.

Народився Михайло Повк у 1955 році. Після закінчення Ужгородського національного університету за спеціальністю «Історія» працював на кількох державних посадах. Мистецтвом займався як хобі, однак з часом, все частіше брався за пензель. Картини пана Михайла змальовують різноманітні теми – від пейзажів та натюрмортів до абстрактно-філософських полотен.

Художник, у свою чергу, висловив подяку працівникам дипломатичної установи за допомогу в організації виставки, друзям та рідним, які постійно підтримували його.

«Після цього я б мав подякувати тим художникам, що навчали мене та допомогли сформувати власний стиль. На жаль, таких не було. Я не закінчив жодного художнього навчального закладу – все, що ви бачите я здобув власною працею протягом багатьох років. Зараз ви, мої глядачі, можете оцінити чи добре мені це вдалося», – додав Михайло Повк.

Митець також розповів, що переломний момент у його житті настав у 35 років – саме тоді він дістав шкільний пензель та почав малювати. Чоловік яскравий приклад того, що починати ніколи не пізно! І його роботи впевнено переконують нас у цьому.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах