99286
22:42 25.022020

1 мільярд 400 мільйонів гривень із держбюджету виділили на професійний розвиток вчителів

Життя 3478

1 мільярд 400 мільйонів гривень – стільки закладено у держсубвенції Нової української школи на професійний розвиток вчителів у 2020 році. 

Про це сьогодні сказала заступниця міністра освіти України Любомира Мандзій на зустрічі із освітянами області у м.Мукачево. У ній взяли участь  заступниця голови Закарпатської ОДА Ольга Травіна, директор департаменту освіти і науки Ганна Сопкова та керівники органів управління освітою Закарпаття.

Читайте також: Заступник міністра освіти відвідала Закарпаття, щоб обговорити проєкт державного стандарту базової середньої освіти. Фото, Відео

Також Любомира Мандзій говорила про впровадження Закону «Про повну загальну середню освіту». Окремо зупинилися на питаннях підвищення кваліфікації педагогічних працівників. В Україні починає діяти принцип – гроші «ходять» за вчителем. На одного вчителя виділено 888 гривень. Їх протягом року освітянин може використати на підвищення власної кваліфікації.  Які курси чи тренінги і де відвідувати – вчитель обирає самостійно.

Мова йшла й про створення спроможних шкіл на Закарпатті. В Україні діє урядова програма «Спроможні школи для кращих результатів». Любомира Мандзій розказала про вимоги щодо оформлення проектів у рамках програми, своєчасної їх подачі спочатку до департаменту освіти і науки, а відтак Міністерству освіти і науки, де комісія затверджуватиме проекти.

Учасники зазначили важливість таких зустрічей, коли питання, які їх хвилюють, можна поставити безпосередньо високопосадовцям і отримати на них кваліфіковані відповіді, інформує Закарпатська ОДА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини