97696
20:19 22.012020

На Закарпатті запускають лижний патруль

Життя 4305

 

В Ужгородському прес-клубі відбулося засідання, головною темою якого стало відкриття першого в Україні гірськолижного патруля. Гірськолижний курорт Красія спільно з Управлінням патрульної поліції в Закарпатській області запускають лижний патруль, який стежитиме за порядком та безпекою.

«Запуск першого в Україні патруля проходить під егідою проекту «Пізнай патрульну поліцію» та проектом «Вікенд за патрульною поліцією», який працює з 2016 року у різних форматах, – розповів Ернест Завадський, PR-менеджер ГЛК “Красія”. – Виникла думка забезпечити порядок і безпеку гостей і туристів на гірськолижному курорті, куди приїжджає багато людей. Упродовж вихідних до закінчення зимового сезону 5-7 поліцейських спостерігатимуть за ситуацією безпосередньо на горі».

Це соціальний проект, наголосив Ернест Завадський, поліцейські беруть у ньому участь на громадських засадах. Курорт надаватиме необхідне спорядження поліцейським, вони також матимуть спеціальний значок лижного патруля. Лижники також зможуть комунікувати з патрульними, дізнаватися більше про роботу поліції. Майже всі патрульні впевнено стоять на лижах, кажуть організатори. Участь у проекті братимуть за особистим бажанням.

Федір Шандор, співорганізатор проекту, Президент Регіональної туристичної організації зауважив, що на європейських та світових жорстке ставлення до хуліганів та порушників спокою, які псують відпочинок іншим та завдають матеріальної шкоди. «В українському законодавстві нічого не змінилося, немає позицій щодо «снігового патруля» скільки б звернень ми не писали в управління юстиції та запитів через депутатів, – коментує Федір Шандор. – Щороку на гірськолижних курортів травмуються люди, тому ми просимо обласний департамент юстиції та облраду розробити поправки і направити до відповідних комітетів. Поки що такий патруль працюватиме на громадських засадах, але потрібні закріпити таку форма забезпечення громадського порядку законодавчо».

Лижний патруль розпочне роботу вже цієї суботи, 25 січня, об 11.00 на курорті «Красія»

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах