97494
15:54 19.012020

У Мукачеві на Водохреща відбулися обрядові купання. ФОТО

Життя 7186

Свято Водохреща відзначили і в Мукачеві. Обрядові купання тут зазвичай проходять біля ” Гавані”, що в мікрорайоні Росвигово.

Митрополит Феодор, який провів святкову службу, звернувся до присутніх вірян, та побажав довгоочікуваного миру та щастя усім родинам. А також звернув свою увагу, чому вода в цей день має цілющі властивості. ” Хочу вашу вагу звернути сьогодні на те, що головним атрибутом цього свята, в самому центрі, стоїть не свята вода, а – Ісус Христос. Який увійшовши одного разу в річку Йордана, назавжди освятив цю воду. Тому вода для нас стає цілющою, тою яка приводить нас в вічне життя, як читається в молитвах та освяченнях”, зазначив Митрополит. Додав також, що це і день – Богоявлення, адже під час обряду Христа зійшов Дух Святий з небес і назвав його Сином Божим.

Традиційно, в цей день священнослужитель освячує воду, занурюючи туди хрест, після чього найсміливіші можуть пірнати у священну воду.

У Мукачеві таких сміливців вишикувалася ціла черга. Першим вже традиційно занурився міський голова – Андрій Балога.

До Водохреща у місті підготувались заздалегідь: на пляжі чергували медики; для пірнальників встановили намети – перевдягальні; для зігріву можна було придбати чай або глінтвейн.

З кожним роком охочих скупатися, серед зими, у холодній річці в Мукачеві стає все більше. Та медики не радять цього робити, тим в кого є проблеми зі здоров’ям.

Ірина Грабко

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах