9749
14:34 7.072016

Міська влада відстояла прибудинкову територію для 4500 ужгородців

Життя 1555

P1080116 (1)Міська влада Ужгорода підтримала мешканців багатоквартирних будинків №№35,37,39 на вул. 8-го Березня, №№30,32,34 на Можайського, №№3,5,7,9,9а на Генерала Свободи у відстоюванні їхніх прав на користування спільною прибудинковою територією, де розташовані футбольне поле, спортивний та дитячі майданчики.

У 2008 році рішенням сесії цю прибудинкову територію надали в оренду на 5 років підприємству «Закарпатінвестбуд» для будівництва багатоповерхівки.

У грудні 2013 року забудовник намагався продовжити термін оренди землі, але депутати міськради не проголосували за це. Відтак, ділянка повернулася в користування громади. Однак через півтора року ПП «Закарпатінвестбуд» звернулося до суду з вимогою продовжити їм оренду і зобов’язати міськраду підписати договір оренди землі на новий термін – до 2019 року.

Через кілька місяців судових засідань у різних інстанціях Вищий господарський суд України своїм рішенням захистив право ужгородців на власне подвір’я. У липні 2015 року міська рада знову підтвердила свою позицію і скасувала рішення від 2008 року про надання в оренду ПП «Закарпатінвестбуд» земельної ділянки, яка належить до прибудинкової території.

Здавалось б усе – закон і справедливість перемогли. Однак забудовник знову подав позов, яким просив визнати неправомірними дії Ужгородської міської ради щодо цієї земельної ділянки.

І ось нарешті 6 липня 2016 року Вищий господарський суд України поставив остаточну крапку в цьому питанні і прийняв рішення, яким підтвердив і рішення Господарського суду Закарпатської області, і судове рішення Львівського апеляційного господарського суду, в яких зафіксовано відсутність будь-яких правових підстав у приватного підприємства «Закарпатінвестбуд» претендувати на земельну ділянку, яка належить співвласникам багатоквартирних будинків.

Так, завдяки принциповій та послідовній позиції працівників управління правового забезпечення, міська рада Ужгорода повторно відстояла у суді права майже 4500 ужгородців, які могли втратити двір.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Медики Закарпатської обласної клінічної лікарні імені Андрія Новака разом із американськими колегами консультуватимуть воїнів
13:22
Всі новини