97430
17:57 16.012020

У Закарпатській ОДА відбулася нарада з протидії торгівлі людьми та запобігання домашньому насильству

Життя 3435

На Закарпатті з дводенним робочим візитом перебуває заступник Міністра соціальної політики України Сергій Ніжинський. Сьогодні, 16 січня, під час зустрічі з представниками облдержадміністрії, високопосадовець обговорив можливість створення притулків-шелтерів на Закарпатті та запуск кол-центру для постраждалих від торгівлі людьми, домашнього насильства, насильства за ознакою статі та стосовно дітей.

Сьогодні ж в сесійній залі ОДА відбулася нарада з протидії торгівлі людьми та запобігання домашньому насильству під головуванням Сергія Ніжинського.

За словами Ольги Травіної щороку в Україні від домашнього насильства гинуть близько 600 жінок! Ми часто чуємо про випадки скоєння насильства чоловіка над жінкою, батьків над дітьми. Найстрашніше те, що рамки сімейного насильства виходять за межі дому – і розширюють їх діти, які потерпають від насильства в сім’ї, скоюючи жорстокі вчинки по відношенню до своїх однолітків.

Що стосується проблеми торгівлі людьми, то, нажаль, вона особливо актуальна на сьогодні, коли людина їде на заробітки, а насправді потрапляє в рабство. Сотні людей залишаються в полоні незаконних збройних угрупувань на сході України і це страшно. Тому при таких викликах сьогодення маємо долати ці проблеми спільно.

Заступник голови ОДА також звернула увагу, що в області діє Регіональна програма сімейної, демографічної, гендерної політики, попередження насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми на 2016 – 2020 роки.

Сергій Ніжинський зазначив, що проблематика протидії торгівлі людьми та запобігання домашньому насильству, нажаль, є реальністю сьогодення.

В області функціонують 3 притулки при громадській та релігійній організаціях в м. Ужгороді та Берегівському районі, а також при благодійному фонді у Мукачівському районі. Крім того, функціонують 2 неспеціалізованих заклади, які утримуються за рахунок коштів обласного бюджету.

Проблемою є також і те, що у всіх районах та містах області (за винятком Ужгорода) відсутні видатки на проведення корекційних програм для кривдників.

Михайло Петрішка зазначив, що у 2019 році до департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації звернулося 11 осіб, які вважають себе постраждалими від торгівлі людьми, відповідний статус надано 4 особам. За 2018 рік такий статус надано 3 особам. Постраждалі від торгівлі людьми у 2019 році отримали одноразову матеріальну допомогу та інші види допомог.

За словами Романа Уса, протягом 2019 року до Головного управління Нацполіції в Закарпатській області надійшло 3218 звернень щодо насильства в сім’ї. Кількість звернень в середньому по області, порівнюючи з 2018 роком, складає 108 відсотків.

Додамо, що така ж нарада з суб’єктами взаємодії за участі керівництва Мукачівської міської ради відбудеться завтра, 17 січня, в місті Мукачево, повідомляє пресслужба ОДА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах