97421
15:10 16.012020

Минулоріч у Закарпатті було працевлаштовано 20,7 тис. осіб

Життя 2178

Кількість осіб, працевлаштованих за сприяння Закарпатської обласної служби зайнятості, упродовж 2019 року становила 20,7 тис. осіб, що дещо більше від обсягів минулого року (на 0,4%). При цьому, 74,0% з них були працевлаштовані оперативно до надання статусу безробітного.

З числа колишніх безробітних 20,3% знайшли роботу в оптовій та роздрібній торгівлі, ремонті автотранспортних засобів і мотоциклів; 18,5% − у переробній промисловості; 16,0% − в освіті; 10,1% − у сільському, лісовому та рибному господарстві; 7,0% – у тимчасовому розміщуванні й організації харчування; 5,8% − у державному управлінні й обороні, обов’язковому соціальному страхуванні; 4,8% − у будівництві; 4,0% − в охороні здоров’я та наданні соціальної допомоги; 3,5% − у транспортній, поштовій та кур’єрській діяльності тощо.

На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовано 192 безробітних.

За сприяння обласної служби зайнятості забезпечено тимчасову зайнятість 2,1 тис. громадян, зокрема, 1,2 тис. осіб взяли участь у громадських роботах та 0,9 тис. осіб − в інших роботах тимчасового характеру. До найбільш поширених видів громадських робіт відносяться благоустрій, впорядкування придорожніх смуг, місць поховання, меморіалів захисників Вітчизни, екологічний захист навколишнього середовища, роботи з документацією в архівах та інших державних установах, інформування населення про субсидії, роботи з соціально вразливими верствами населення, догляд за громадянами у закладах соціальної сфери, роботи з надання допомоги учасникам АТО та їх сімей, повідомляє Закарпатський обласний центр зайнятості.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах