17:17 15.012020

В ужгородському скансені триває «День селфі у музеї». ВІДЕО

Життя 2105

«День селфі у музеї» – акція з такою назвою триває сьогодні в Ужгородському скансені.

До цієї міжнародної ініціативи закарпатський музей народної архітектури та побуту долучається четвертий рік поспіль, розповіла старша наукова працівниця Ярміла Басараб.

Вікторія Смочко про акцію дізналася у соціальних мережах. Прийшла студентка разом зі своїми знайомими. Для них проводить екскурсію «Старим селом».

ВІКТОРІЯ СМОЧКО, відвідувачка

Я буду приймати участь у акції, привела своїх сокурсниць і знайомих для цього. Я думаю, вони будуть фотографуватися у всіх хатках, на тлі всіх дерев, старої церкви, на тлі якихось заможних садибю

День селфі у музеї започаткували в Британії. Ужгородський скансен до акції долучається четвертий рік поспіль, розповідає старша наукова співробітниця музею Ярміла Басараб.

ЯРМІЛА БАСАРАБ, старша наукова співробітниця музею

Акція проводиться ля того, об популяризувати культурну спадщину і підвищити інтерес відвідувачів до таких місць, як музей, різні виставки, оскільки така акція діє не лише як музейна, але й на різних галереях.

Сфотографуватися можна на тлі хатинок у «Старому селі». Також селфі можна зробити всередині музею, біля експонатів виставок.

ЯРМІЛА БАСАРАБ, старша наукова співробітниця музею

Умови цього заходу дуже прості: людина повинна прийти в музей, сказати «кодове» слово – «день музейних селфі» – на касі зробити світлину у музеї біля улюбленого експоната чи якогось об’єкта і цю світлину виставити в Інтернет із хештегом #ДеньМузейногоСелфі та – в нашому музеї – #Ужгородськийскансен.

За словами Ярміли Басараб, світлина з найбільшою кількістю лайків у Фейсбуці отримає подарунок від музею.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах