97259
09:07 13.012020

У Хусті звучав янгольський спів відомого хору хлопчиків та юнаків

Життя 3556

Вони завжди є бажаними гостями у місті над Тисою. Їхній спів вражає та захоплює, тож не дивно, що кожен виступ цих юних талантів нагороджується щедрими оплесками, а на завершення концерту публіка аплодує стоячи з вигуками “Браво”.

Уже за доброю традицією у період різдвяних свят – цьогоріч 11 січня – Хуст відвідав один із найкращих дитячих хорів України, лауреат багатьох міжнародних конкурсів та фестивалів – хор хлопчиків та юнаків Мукачівської хорової школи (художній керівник і диригент – заслужений діяч мистецтв України Володимир Волонтир, хормейстер –Оксана Волонтир, концертмейстер – Христина Волонтир). На запрошення настоятеля Хустського римо-католицького храму св.Анни та Йоакима отця Олександра Сулінчака відомий колектив виступив у стінах давнього храму із різдвяним концертом.

Юні хористи виконали для хустської публіки традиційні українські щедрівки в обробці Миколи Леонтовича та Володимира Волонтира, всесвітньо відомі зарубіжні колядки. У програмі прозвучали також твори Йоганна Себастьяна Баха, Джузепе Зеліолі та інших світових композиторів. Натхненне і яскраве звучання дзвінких хлоп`ячих голосів змусило хустян аплодувати стоячи.

“Ми раді, що сьогодні побували з концертом у Хусті. Як співається у давній колядці, про яку я згадав на початку грудня й додав до нашого репертуару, дякуємо вам за ваші дари. Це колядка з мого дитинства. Тоді, на жаль, був час, коли не колядувалося відкрито, тому особливо радісно сьогодні, що маємо можливість колядувати й нести один одному радісну новину про народження Спасителя. Дякуємо щиро отцю Олександру за запрошення, за цю чудову, вже традиційну можливість ділитися цією радістю з хустською громадою.

Загалом цьогоріч маємо 9 запланованих різдвяних концертів, у Хусті це – другий. Так, 9-го січня ми виступили в Мукачівському греко-католицькому Успенському соборі. На початку концерту вшанували пам’ять українців, які загинули у жахливій авіакатастрофі у Ірані, ми співали, несучи любов до Бога з надією на мир і добро. 12-го січня маємо різдвяний концерт у Мукачівському православному храмі, того ж дня – у Виноградівському греко-католицькому храмі, 13 січня – у Мукачівському римо-католицькому соборі св.Мартина, 14 січня – у Малому Березному в монастирі отців Василіян та заключний концерт дамо у Чинадієві на Водохреща. Ми раді, що співаємо, що ці свята нас об’єднують, адже Бог – один для всіх, а цей чудовий різдвяний період – прекрасна нагода стати кращими, добрішими. Переконаний, що тільки тоді на Землі буде мир, коли матимемо у серцях щиру любов до Бога і ближнього. Будемо раді й надалі ділитися з усіма своїм співом”, – розповів художній керівник і диригент хору, заслужений діяч мистецтв України Володимир Волонтир.

Від імені хустян талановитим гостям подякував настоятель храму о.Олександр Сулінчак. Адже хористи подарували усім присутнім справжню духовну насолоду. Особливо вразило виконання всесвітньо відомого “Щедрика” в обробці М.Леонтовича.

“Цей чудовий концерт – прекрасний різдвяний подарунок для мешканців Хуста, що надовго збережеться у серцях, матиме відлуння в душах. Щиро дякую від імені громади керівнику хору пану Володимиру, його творчій родині за чудовий концерт, за те, що вони відшуковують надзвичайні таланти і розвивають їх на славу Божу, юним хористам – за їхній неперевершений спів, що подарував усім нам справжню духовну насолоду. Велика вдячність, що у своєму щільному графіку знайшли час і можливість приїхати до нас. Бажаємо вам подальших творчих успіхів й надалі дарувати нам свій талант, той скарб, яким вас щедро наділив Всевишній, вашу музику, ваш спів, що є універсальним даром, що об’єднує усіх нас, пробуджує в серцях найкращі почуття. Нехай любов, мир та Божа благодать супроводжує вас протягом усього року”, – побажав настоятель храму о. Олександр Сулінчак.

Довідково. Хор хлопчиків та юнаків Мукачівської хорової школи засновано в 1983 році. У 1989 р. на базі хору створена хорова школа хлопчиків та юнаків — одна з перших в Україні.

Богдана КЛЕКНЕР

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини