96946
09:49 27.122019

Хустські школярі відтворили унікальну різдвяну «Легенду про четвертого царя». ФОТО

Життя 7371

Усім відомо, що коли народився Месія, то Його відвідали три царі зі Сходу.

Вони прийшли вклонитися і подарувати новонародженому Ісусику золото, миро і ладан. Та існує легенда, що йшов із ними і четвертий цар – убогий, але дуже багатий душею. Він ніс Дитятку три перлини, але по дорозі роздав їх нужденним, і тим самим зробив найбільший дарунок Ісусу. Саме це –безкорисливо робити добро та бути милосердним – і стало основною метою проведення ексклюзивного дійства школярами Хустської спеціалізованої школи I-III ст. №3.

За словами класного керівника учнів 3-В класу Марти Анишинець, у цей особливий час ми всі повинні відкрити двері для Ісуса, запустити Його в свої серця та душі. Тому у основу дійства лягла повчальна легенда, яка якнайкраще у віршованій формі розкриває для діток зміст Різдва.

“У наш час дуже важливим є повернути в людські душі найголовніші людські цінності – доброту, милосердя, співчуття до інших. Саме цьому нас і вчить “Легенда про четвертого царя”. Головне, щоб діти зрозуміли, що четвертим царем може стати кожен із нас, коли робить добрі вчинки”, – поділилася враженнями від чудового класно-сімейного свята заступник директора з навчально-виховної роботи Наталія Грига.

На шкільному святі юні артисти майстерно відтворили не тільки поетичну легенду, але й народні традиції, колядування та віншування нашого краю, заспівали цікаві старовинні та сучасні колядки.

А феєрично-ніжна танцювальна композиція – колискова зі світлячками-свічечками у дитячих рученятах, котру виконали дівчатка, подібні до легкокрилих янголів, – мимоволі запросила всіх присутніх поринути назад у часі на 2020 років у місто Вифлеєм. Цьому дивовижному таїнству сприяла й сама атмосфера цього класно-сімейного свята: казково-новорічна сцена, різдвяно-святковий одяг, вдалий мультимедійний та музичний супровід.

Родзинкою дійства стала ексклюзивна кінцівка: виконання колядок різними мовами – українською, англійською, угорською та звернення до діток і всіх присутніх у залі отця Володимира Бабича, який розповів про велич народження Месії і закликав до найголовнішого – до любові між ближніми – Божої любові, яка має бути у наших серцях не тільки у різдвяний час, а протягом усього життя.

На згадку про різдвяно-новорічну зустріч креативні школярі власноруч виготовили Вифлеємські зірочки, які подарували найріднішим – батькам.

Богдана КЛЕКНЕР

Фото Тетяни ПАНТІ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах