96278
17:36 13.122019

Закарпатський народний хор запрошує на унікальний концерт-інсталяцію «Під ангелами Різдва»

Життя 5628

«Під ангелами Різдва» – програму під такою назвою готує для ужгородців та гостей міста Заслужений академічний Закарпатський народний хор. 27 грудня в одному з головних храмів краю – римо-католицькому соборі Святого Георгія в Ужгороді – відбудеться дивовижний концерт-інсталяція за участі артистів хору, солістів та оркестру, що занурить всіх присутніх у неймовірну святкову атмосферу.

Ангели Різдва

Тихо в дім ввійдуть

Знають, що давно

Їх тут люди ждуть

Стане кращим світ

В щасті і добрі,

І 12 страв будуть на столі…

Ось і настала улюблена всіма нами пора, коли майже кожен день – це свято, радість, зустрічі, подарунки, мерехтіння ялинок, дитячий сміх і світлі різдвяні мелодії. Це казка, яка залишається з нами від дитинства до глибокої старості як символ непереможності добра та віри у диво.

Прекрасні стародавні колядки та багатонаціональні різдвяні піснеспіви, живий вертеп і традиційні закарпатські віншування, величний звук органа й труб, святковий передзвін, неймовірна гра світла та відчуття реальної присутності ангелів Різдва, що принесли нам щасливу звістку про народження Спасителя світу – ви неодмінно мусите стати учасниками цього унікального дійства!

У програмі – «Різдвяна» Віктора Теличка (для хору, камерного оркестру, органа та труб), уривки з відомих творів Іштвана Мартона («Tantum ergo», «Agnus Dei», «Коли ясна звізда»), популярні різдвяні мелодії національних меншин Закарпаття. Керівник колективу – заслужена працівниця культури України Наталія Петій-Потапчук. Солісти – народний артист України Петро Матій, заслужена артистка України Яна Садварій, Василина Голянич, Ольга Свида, Мирослава Копинець, Вікторія Тимко, Олександр Ференцик та ін. Партію органа виконає Ольга Чундак, а партію труби – Емерих і Томас Поповичі. Ведуча – Наталія Делеган.

Символічно також, що концерт відбудеться напередодні Дня святих невинних немовлят Вифлеємських, який у католицькому світі відзначають 28 грудня в пам’ять про 14 тисяч хлопчиків, убитих Іродом після звістки про народження Христа. Захід має благодійний характер і покликаний зібрати кошти для важкохворої дитини сім’ї військовослужбовців 128-ої окремої гірсько-штурмової бригади («Закарпатський Легіон»). Початок о 19.00. Вхід вільний. Тож запрошуємо відвідати цей унікальний святковий перформанс разом із друзями, рідними і близькими. І хай ангели Різдва завітають до кожної оселі!

Таїсія ГРИСЬ, ЗАЗНХ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
Всі новини