96275
18:55 13.122019

В Ужгороді вшанували ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи

Життя 4686

Сьогодні, 13 грудня, у малому залі облради відбулася зустріч керівництва області  із активом громадських організацій чорнобильців  краю з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. 

Спочатку вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих і жертв Чорнобильської катастрофи та поклали квіти до підніжжя монументу закарпатським ліквідаторам аварії.

До присутніх зі словами подяки та великої шани звернулися ‒ заступник голови облради Петро Грицик та заступник голови ОДА Ольга Травіна.

У своїй промові Петро Васильович від імені голови облради Михайла Рівіса, від усього депутатського корпусу та від себе особисто щиро подякував усім  ліквідаторам, які ціною власного здоров’я мужньо працювали у зоні катастрофи, щоб запобігти ще більшій біді та зменшити її наслідки.

‒ Ми щиро вдячні кожному ліквідатору-чорнобильцю, схиляємо голови перед тими, хто віддав своє життя заради порятунку нашого майбутнього та прийдешніх поколінь. Усвідомлюємо, що саме завдячуючи відвазі та самопожертві ліквідаторів, ми  живемо і житимуть  прийдешні покоління. Знаємо, що ціла армія ліквідаторів та їх сім’ї потребують уваги й підтримки від влади. Цінуємо кожного, хто рятував Україну та увесь світ від поширення вбивчої радіації  та разом із облдержадміністрацією намагаємося робити усе можливе, щоб забезпечити  їм належний соціальний захист, ‒ підкреслив Петро Васильович та пообіцяв долучитися до організації зустрічі очільників області із активом громадських організацій чорнобильців уже наступного тижня, про що нині попросили поважні чорнобильці.

Про стан соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, розповів директор департаменту соцзахисту населення ОДА  Михайло Петрішко, зазначивши, що на 2020 рік заплановано виділити із обласного бюджету понад 1 млн грн для їх медикаментозного  забезпечення та зубопротезування. Йшлося також про пільги на оплату комунальних послуг й механізм надання санаторно-лікувальних путівок.

Відтак відбулося вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у 1986-1987 роках. Так, за мужність і героїзм, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені при ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, активну громадську діяльність Грамотою обласної ради нагороджено підполковника Збройних сил України в запасі, учасника ліквідації  наслідків аварії  на Чорнобильській АЕС, заступника голови правління «Товариства офіцерів України м.Ужгорода» Романа Микитишина. А відзнаку облдержадміністрації вручено полковнику медичної служби Збройних Сил України в запасі, завідувачу травматичного відділення Закарпатської обласної клінічної лікарні ім. Андрія Новака, кандидату медичних наук Володимиру Гайовичу.

Виконавчий апарат облради

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
На Закарпатті з’явилося 5 нових паспортних станцій у ЦНАПах
09:34
Вокалісти Академії культури і мистецтв виступали у храмі в Угорщині
09:17
Всі новини