96064
13:40 10.122019

У Мукачеві визначено за яких умов можна буде евакуювати автівки порушників

Життя 2152

Визначено порядок затримання транспортних засобів на штраф-майданчик та їх зберігання у Мукачеві.

Рішення прийнято на засіданні виконавчого комітету. Забрати припарковані автівки на штраф-майданчик працівники муніципальної інспекції мають право якщо вони перешкоджають руху або створюють загрозу на дорозі, а саме :

– якщо автомобіль поставлено на проїзній частині у два і більше рядів

– розташовано у заборонених правилами дорожнього руху місцях зупинки або стоянки, – на залізничних переїздах, естакадах, мостах, шляхопроводах і під ними.

– на пішохідних переходах і ближче 10 метрів до них з обох боків, крім випадків зупинки для надання переваги у русі

– на перехрестях та ближче 10 метрів від краю перехрещуваної проїзної частини за відсутності на ній пішохідного переходу, за винятком зупинки для надання переваги у русі та зупинки проти бокового проїзду на Т-подібних перехрестях, де є суцільна лінія розмітки або розділювальна смуга.

– на проїзній частині, де відстань між суцільною лінією розмітки чи протилежним краєм проїзної частини і транспортним засобом, що зупинився, менше 3 метрів.

– ближче 30 метрів від посадкових майданчиків для зупинки маршрутних транспортних засобів, а за їх відсутності – ближче 30 метрів від дорожнього знаку такої зупинки з обох боків

– ближче 10 метрів від позначеного місця виконання дорожніх робіт і у зоні їх виконання

– у місцях, де буде неможливим зустрічний роз’їзд або об’їзд транспортного засобу, що зупинився,

– ближче 10 метрів від виїздів з прилеглих територій і безпосередньо у місці виїзду

– розташовано на виділеній смузі для руху громадського маршрутного транспорту або ж позначеній відповідними дорожніми знаками та/або дорожньою розміткою велодоріжці.

– перешкоджає руху або роботі снігоприбирального та іншого технологічного комунального транспорту у разі запровадження надзвичайного стану або у разі оголошення окремої місцевості зоною надзвичайної екологічної ситуації

– порушує схему паркування транспортних засобів – блокує проїзд по двох або більше смугах руху

А також якщо автомобіль перешкоджає проїзду інших транспортних засобів та руху пішоходів, у тому числі осіб з інвалідністю на спеціальних засобах пересування та пішоходів із дитячими візками.

За транспортування авто на спец-майданчик вагою його власнику доведеться сплатити від 720 гривень до 1080 гривень, в залежності від ваги машини. За перші сім діб зберігання автомобіля на стоянці – 144 гривні і за кожну наступну добу 24 гривні.

Власників та законних користувачів транспортних засобів просять неухильно дотримуватись вимог правил дорожнього руху при здійсненні зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів задля уникнення відповідальності за адміністративні правопорушення.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах