95520
15:42 30.112019

У Закарпатті навчали правилам безпечного харчування в освітніх установах

Життя 2886

Семінари з освітянами проводять представники ГУ Держпродспоживслужби Закарпаття на виконання регіонального плану заходів щодо організації харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти краю.

Зокрема, низка таких семінарів на тему: «Ефективні процедури НАССР – практичні аспекти» пройшла днями на Ужгородщині, Мукачівщині та Виноградівщині.

Як зауважувалося у ході їх проведення, на Закарпатті триває поетапний обов’язковий перехід закладів освіти, де надаються послуги з харчування дітям, на систему управління безпечністю харчових продуктів – НАССР. Посадовці ГУ Держпродспоживслужби, зокрема Ужгородського райуправління Павло Чернов, Мукачівського міськуправління Анатолій Окаєвич та Виноградівського райуправління Степан Барзул, роз’яснили учасникам семінарів головні завдання, які має на меті розв’язати система HACCP. У їх числі, насамперед, аналіз небезпек і проведення контролю за приготуванням страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів до моменту подачі готової страви.

Посадовці ГУ Держпродспоживслужби Закарпаття наголошували, що запровадження нових вимог до організації харчування у школах дозволить знизити ризик виникнення небезпечних факторів, оскільки вимагатиме від операторів ринку дотримуватися гігієнічних вимог при виготовленні готової продукції на всіх етапах.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах