95488
14:10 29.112019

В Ужгород відбулася зустріч з питань ромської меншини

Життя 3612

Актуальні питання ромської національної меншини в Ужгороді напередодні обговорили на зустрічі у міській раді, яку провів міський голова.

У дискусії взяли участь заступники міського голови Ігор Фартушок, Василь Гомонай, заступник керівника Ужгородської місцевої прокуратури Михайло Пантьо, депутати міської ради, представники ромської громади: заступник директора департаменту праці та соціального захисту населення Мирослав Горват та радник міського голови Юрій Мандич, керівники управлінь освіти та медицини Ужгородської міської ради Наталія Мухомедьянова і Василь Решетар, заступник директора Ужгородського міського центру зайнятості Ігор Мельников, лідери ромських громадських організацій та ромських поселень.

За останні роки у місті зроблено багато для соціального захисту ромів, в Ужгородській міській раді працює Координаційна рада з питань захисту та інтеграції в українське суспільство ромських національних меншин, яка дає можливість лідерам громад, її активним представникам доносити до влади проблемні питання і спільно знаходити вирішення.

Зазначалося, що, на жаль, частина ромських дітей не відвідують заняття у школах, а частина взагалі не приступила до навчання, відповідно з батьками постійно проводиться робота. Щодо медичної галузі, наголошувалося, що роми мають рівні з усіма можливості для отримання меддопомоги, це стосується і сімейних медиків, як дитячої, так і центральної міської клінічної лікарні, а також пологового будинку, забезпечення медикаментами, жодних відмов чи упередженого ставлення немає.

Разом із тим, на зустрічі відмітили роботу ромських лідерів, керівників громадських організацій, які проводять в Ужгороді інтеграцію ромів у суспільство шляхом залучення до освітніх програм, спорту, проведенням чисельних культурних та спортивних заходів. Зокрема, благодійний фонд “Благо” вже кілька років займається у тому числі й підготовкою ромів-дошкільнят до навчання, обласне товариство ромів “Романі Чгіб” сприяє отриманню професійної освіти ромською молоддю в Ужгородському навчально-виробничому центрі “Ніка”.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Учні Ужгородського ліцею вирощують мікрозелень та донатять на ЗСУ
17:29
Самовираження через мистецтво: арттерапія для підлітків
17:07
В Ужгороді відбувся благодійний фестиваль «Сакура фест-2024»
16:45
Закарпатські податківці з початку року надали понад 34 тисячі адмінпослуг
16:31
На Закарпатті рятувальники відкрили ще один клас безпеки для дітей
16:14
У Вишківській громаді пройде обговорення дозволів для перебування у прикордонній смузі
16:03
Інструктори Нацгвардії провели для закарпатських журналістів заняття з вогневої, тактичної та медичної підготовки
15:12
Поліцейські охорони Закарпаття знайшли зниклу дитину
14:52
У Закарпатському обласному центрі кардіології та кардіохірургії за минулий рік успішно виконали 151 операцію на відкритому серці
14:35
В Ужгороді патрульні допомогли чоловіку відшукати телефон, який він забув у таксі
14:24
Всі новини