95459
17:27 28.112019

Ужгородські школярі дивилися фільм у рамках Docudays UA

Життя 2792

«Колір фасаду – синій» – фільм із такою назвою показали сьогодні в Ужгородській міськраді для учнівського врядування міста «КОРЗО» в рамках XVI Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Участь у заході взяв і головний архітектор міста Олег Боршовський, аби фахово подискутувати про побачене у фільмі після його завершення, адже головна тема картини «Колір фасаду – синій» (режисер Олексій Радинський) – доля творіння Флоріана Юр’єва – архітектора, художника, скрипкового майстра й поета, який на 90-му році життя, щоб урятувати свій авторський архітектурний проєкт – київську «Летючу тарілку» – від перетворення на частину торговельного центру, розпочинає кампанію проти свавілля столичних забудовників.

Координаторка учнівського врядування «Корзо» Марія Симкович розповіла історію фестивалю, а також додала, що цьогоріч він через запитання «Дозволити програмі змінити вашу свідомість?» розмірковує над тим, які нові можливості відкриваються для дослідження реальності і які загрози, пов’язані з контролем та інформаційною безпекою, криються в цифровій мережі. Школярі активно обмінювалися думками та емоціями від побаченого.

Окрім переглядів фільмів, також фестиваль передбачає цікаві обговорення, правоосвітні заходи, виставки тощо. Зокрема, ужгородські школярі вже переглянули фільми «Райдужні діти: портрет Еліки» та «Понад Стіксом», «Неспокій», «Без статусу. Україна», «Чемпіонка», для вчителів та учнів Ужгорода провели дводенний семінар «Кібербулінг у житті сучасного підлітка та права людини».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини