95266
14:02 26.112019

Б’є – отже сяде: цьогоріч в Ужгороді відкрито 50 кримінальних проваджень щодо фактів домашнього насильства

Життя 3910

З нагоди Міжнародного дня протидії насильству щодо жінок та дівчат, а також 50-річчя Міжнародної культурно-освітньої програми Au-Pair у Закарпатській ОДА відбулася пресконференція щодо обговорення цієї глобальної проблеми.

За словами Наталії Козир, голови правління освітньої програми Української Au-Pair Асоціації «Разом за безпеку жінок», головне завдання Асоціації – це правова та консультаційна підтримка молодих дівчат-учасниць програми.

– Ми розробили освітню програму «Разом за безпеку жінок». На Закарпатті вона буде реалізована спільно із Управлінням молоді та спорту Закарпатської ОДА, Департаментом соцзахисту та Національної поліції в Закарпатській області. Саме сьогодні – з нагоди Міжнародного дня протидії насильству щодо жінок та дівчат, ми хочемо анонсувати початок цієї програми, – наголосила пані Наталя.

Це довгострокова програма, в рамках якої будуть проводитися різні семінари, онлайн-тренінги з протидії насильства в усіх його проявах. Цільова аудиторія – дівчата від 18 до 28 років. Це будуть масштабні заходи, куди запрошуватимуться дівчата-студентки, для того, аби вони вміли будувати своє життя у безпеці.

У свою чергу Оксана Пагулич, начальник відділу з питань сім’ї департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОДА розповіла, що у період з 25 листопада до 10 грудня відбувається щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».

Міжнародна спільнота щорічно підтримує акцію «16 днів проти насильства». Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш, ніж 100 країн світу активізують з 25 листопада по 10 грудня свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні соціальний простір, вільний від насильства.

Тож на Закарпатті у цей час проводиться низка заходів, спрямованих на протидію насиллю.

– Боротьба із домашнім насиллям є одним із пріоритетних напрямів роботи поліції. Тому 6 листопада розпочала своє функціонування на території Ужгорода мобільна група реагування на факти вчинення домашнього насильства, – розповідає Діана Шемет, старший інспектор ВДОП Управління превентивної діяльності ГУНП в Закарпатській області. – Група виїжджає тільки на виклики, щодо вчинення домашнього насильства. Так, за 2019 рік по місті Ужгород було 250 виїздів на виклики, а також відкрито 50 кримінальних проваджень, щодо вчинення насильства у сім’ї. Утім поліція сама не зможе здолати це явище, тому ми радіємо що до цього долучаються громадські організації.

Наприкінці прес-конференції був підписаний Меморандум між Асоціаціацією «Разом за безпеку жінок» та Управлінням молоді та спорту Закарпатської ОДА.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини