94581
09:01 18.112019

Закарпатські юні програмісти стали найкращими у Західній Україні

Життя 4863

Команда “Гуцули” Закарпатської області виборола “бронзу” на турнірі юних інформатиків та стала найсильнішою серед команд Західної України.

Фінальний етап Всеукраїнського турніру юних інформатиків проходив з 11 по 15 листопада в Кривому Розі.

Цьогоріч у фіналі турніру взяли участь 17 команд з різних куточків України.

Закарпатські школярі виявилися найсильнішими серед команд Західної України та в загальному заліку посіла 3-є місце.

Так у складі “бронзових” призерів були учні з Ужгорода та Хуста — Андрій Симкін (капітан), Василь Меренич, Костянтин Чуєв (учні Ужгородської спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів), Дмитро Майор та Роман Майор (учні гімназії-інтернату міста Хуст), керівник команди – вчитель-методист гімназії-інтернату міста Хуст Микола Дронь.

Довідково.

Всеукраїнський турнір юних інформатиків — командне змагання із програмування, на якому учні показують своє вміння вирішувати складні наукові та дослідницькі завдання, подавати свої розв’язки у доведеній до впровадження формі, захищати їх під час наукової дискусії.

Турнір юних інформатиків складається з трьох етапів. Перший – виконання домашнього завдання, на яке дається 3-4 місяці часу. Цьогоріч це була розробка програмного забезпечення з керування дроном та робота з фотографіями, які дрон назнімав. На другому етапі потрібно було впродовж п’яти годин написати аналог гри автогонки. Третій етап – це змагання з алгоритмічного програмування за правилами ICPC.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах