94392
19:10 13.112019

Майбутні правозахисники спілкувалися з директором Регіонального центру

Життя 4323

13 листопада директор Регіонального центру з надання БВПД у Закарпатській області Василь Попадинець запросив до відкритого діалогу майбутніх правників – студентів-першокурсників юридичного факультету УжНУ.

Керівник центру презентував учасникам зустрічі, яких налічувалося близько сотні, основні здобутки системи БПД в Україні та на Закарпатті, розповів про право громадян на безоплатну первинну та вторинну правову допомогу, а також запросив майбутніх правників долучатися до команди юристів, які забезпечують доступ до правосуддя для тих громадян, хто не має можливості оплатити послуги адвоката самотужки. .
В.Попадинець розповів про діючі та нові проєкти, зазначивши, що «система не зупиняється на досягнутому, чимало проєктів уже успішно реалізується, серед них: програма відновного правосуддя для неповнолітніх, медіація, вільний доступ до довідково-інформаційної платформи правових консультацій WikiLegalaid, допомога у сімейних відносинах «Сімейні радники», на черзі – старт земельної реформи.

Про нюанси роботи адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги на Закарпатті, студентам розповів правозахисник Любомир Цебрик, навівши приклади кейсів з власної адвокатської практики.

Фахівці також відповіли на численні питання та поспілкувалися зі студентами у невимушеній атмосфері.

У межах заходу Василь Попадинець та доцент кафедри теорії та історії держави і права, керівник Юридичної клініки УжНУ Іван Переш обговорили питання подальшої співпраці між центром та клінікою, а також домовилися про проведення зустрічей зі студентами та правопросвітницьких заходів на регулярній основі.

За безоплатною правової допомогою звертайтесь до фахівців найближчих місцевих  центрів чи бюро правової допомоги або ж телефонуйте за єдиним контакт-номером 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в Україні).

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах