93842
20:36 4.112019

Ужгородщина отримала 9 новеньких автомобілів для сільських амбулаторій. Фото, відео

Життя 4294

Нині в Закарпатській ОДА відбулося урочисте вручення ключів від новеньких автомобілів Renault, придбаних для амбулаторій сіл Велика Добронь, Оноківці, Концово, Сюрте, Соломоново, Ратівці, Есень, Коритняни та Невицьке Ужгородського району.

Вручав ключі лікарям голова Закарпатської ОДА Ігор Бондаренко разом з народним депутатом Верховної Ради України Михайлом Лабою.

– Це дійсно потужні автомобілі. Для сільських доріг, які далеко не в найкращому стані – саме те. Утім, найголовніше у цій події, що сільська медицина отримала допомогу, – наголосив Ігор Самійлович. – Це не перша така подія в області. Минулої суботи таку ж допомогу ( 7 автомобілів) від держави отримали амбулаторії Берегівського району. А це означає, що влада та особисто Президент України Володимир Зеленський дбає про сільську медицину.

Варто наголосити, що машини придбані за державні кошти. Вартість одного такого автомобіля складає близько 20 тис доларів. На черзі – інші райони області.

– Для нас нині дійсно важливий день, адже транспорт ми чекали давно. Село у нас досить велике і тому машина була просто необхідна для роботи, – розповідає сімейний лікар амбулаторії села Оноківці Ірина Капериз. –

Ми дуже задоволені і дуже дякуємо усім, хто до цього причетний. У нас досить багато пацієнтів – близько 4 тис. Тож у нас є часті виїзди до людей, а без транспорту тут не обійтися.

Про важливість автомобіля розповідає і лікар із села Велика Добронь Гейзо Барча.

– Село дуже велике, близько 6 тисяч населення. Тож  потреба у транспорті була надзвичайно велика. До цього часу у нас була тільки старенька “Славута”. Тож зараз ми дуже радіємо таким змінам. Думаю, автомобіль вирішить багато наших проблем. Адже часто ми просто не мали змоги поїхати до пацієнта в інший кінець села. Зараз ми маємо необхідність ще у відповідній медичному обладнанні. До прикладу, дуже потрібно нам дифібрилятор. Сподіваюся, що з часом вдасться його придбати, – розповів лікар.

Під час урочистостей посадовці розповіли, що зрушення у розвитку сільської медицини – суттєві. До прикладу, Ужгородський район з Держбюджету отримав 21 777 344 грн. Зокрема, на будівництво амбулаторій загальної практики сімейної медицини по 5,4 млн грн в селах Есень, Коритняни, Невицьке та Ратівці, які власне і стануть розпорядниками своїх коштів.

Христина БІКЛЯН

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах