93011
11:46 18.102019

Закарпатське дитяче об’єднання «Малий Лувер» святкує свою 20-у річницю. ФОТО

Життя 4162

Поява на мистецькому горизонті дитячо-юнацького об’єднання «Малий Лувер», яке працює в межах ужгородської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3, стало знаковою подією у культурному житті нашого краю. Організувала таку студію відома художник-педагог Емма Левадська – член Національної спілки художників України.

У «Малому Лувері» навчаються діти віком від 4 до 18 років. Тут вони мають змогу розвивати свій талант, вчитися новим технікам. І зараз, до двадцятиріччя з нагоди заснування митецької студії, за фінансової підтримки Генерального консульства Угорщини в Ужгороді та Об’єднання ім. Ракоці вдалося випустити до друку каталог, в якому зображені твори вихованців цього дитячо-юнацького об’єднання.

На презентації альбому керівник дипломатичної місії Угорщини, Йожеф Бугайла, зазначив, що співпраця, партнерські та дружні стосунки не мають кордонів: «Підтримавши такий проєкт Угорщина вкотре засвідчує, що прагне подальше зміцнення добросусідських стосунків з Україною. Коли до мене надійшло прохання посприяти втіленню хорошої мети, я одразу вирішив допомогти та звернувся до Об’єднання ім. Ракоці. Спільно ми змогли віднайти потрібні кошти та підтримати молодих митців у їхніх прагненнях».

У свою чергу, генеральний секретар Об’єднання ім. Ракоці Чакі Чонгор розповів, що діяльність його товариства поширюється не тільки на територію Угорщини, а й на всі країни Карпатського регіону, де проживають угорці або ж угорська діаспора – від Сполучених Штатів Америки до Австралії.

«Сьогоднішня подія викликає у мене особливо велику радість, адже ми можемо надати допомогу талановитій українській молоді. Щиро вітаю з успіхом всіх митців, чиї роботи представлені в каталозі. Хочу також запевнити, що в межах своїх можливостей ми й надалі підтримуватимемо не тільки представників угорської громади Закарпаття, а й інших національностей, що проживають у цьому чудовому краї», – наголосив генеральний секретар.

Емма Левадська щиро подякувала всім причетним до створення цього високоякісного та професійного альбому, адже зізналася – це була її давня мрія: «Ми намагалися зробити альбом нестандартним, хотілося показати не просто авторів та їхні роботи, а й сам процес створення полотен. Ми дали можливість нашим дорослим митцям, які пройшли з нами весь шлях становлення студії, показати свої перші роботи зроблені в дитячому віці разом з сучасними».

Варто додати, що для створенням альбому такого рівня доклали чимало часу та зусиль – протягом декількох місяців узгоджували формат каталогу та його наповнення. В каталозі зображені різнопланові картини – починаючи від графіки до арт-дизайну. Кожна сторінка містить фото художника з короткими відомостями про нього та декілька робіт.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах