93004
11:23 18.102019

Земельна ділянка аеропорту залишається у користуванні територіальної громади Мукачева

Життя 2840

Верховний Суд підтвердив законність закриття провадження у справі щодо реєстрації земельної ділянки аеропорту

10 грудня 2018 року Восьмий апеляційний адміністративний суд розглянув апеляційну скаргу Мукачівської міської ради на рішення Закарпатського окружного адміністративного суду від 18 квітня 2018 року у справі за позовом Мукачівської місцевої прокуратури Закарпатської області в інтересах держави в особі Павшинської сільської ради до Мукачівської районної державної адміністрації Закарпатської області, державного реєстратора Мукачівського міськрайонного управління юстиції Закарпатської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, – Мукачівська міська рада, про визнання протиправними дій та скасування рішення.

Дослідивши матеріали справи та доводи апеляційної скарги Мукачівської міської ради, суд апеляційної інстанції скасував рішення Закарпатського окружного адміністративного суду та прийняв нову постанову, якою провадження у справі закрито, оскільки, як зазначено судом апеляційної інстанції, такий позов органу прокурати до органу місцевого самоврядування не може бути розглянуто, в порядку визначеному Кодексом адміністративного судочинства.

18 вересня 2019 року постановою Великої Палати Верховного Суду підтверджено законність та правомірність прийнятого апеляційним судом рішення у вказаній справі.

Відтак, рішення державного реєстратора щодо здійснення державної реєстрації права власності земельної ділянки, яка знаходиться за адресою с. Павшино, вул. Аеропортна, № 2, залишається чинним.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах