92836
13:18 16.102019

Унікальні «шкіряні» картини закарпатського художника виставили в угорському генконсульстві. Фото. Відео

Життя 8803

Генеральне консульство Угорщини в Ужгороді традиційно приймає в себе чергову виставку робіт закарпатських митців. Цього разу стіни дипломатичної установи прикрасили цікаві та структурні полотна ужгородського художника Іштвана Брінкача. 

Відкривав захід перший заступник керівника дипломатичної установи, Ласло Куті: «Ми пишаємося тим, що за останні роки наше фойє досягло статусу високоякісного виставкового залу образотворчого мистецтва міста над Ужем. Сьогодні ми зібралися на відкритті дуже рідкісної виставки, адже практично всі полотна виконані зі шкіри. Художник Іштван Брінкач, який зовсім нещодавно відсвяткував своє 70-ліття, пов’язаний з Ужгородом багатьма життєвими стежинами – живе та працює в цьому місті усе своє життя».

Пан Ласло привітав художника з презентацією його персональної виставки та розповів поціновувачам мистецтва про життєвий та творчий шлях митця. Відтак, з 1991 року Іштван Брінкач є постійним учасником виставок та пленерів не лише обласного, а й міжнародного рівня.

На теперішній виставці представлені 11 робіт митця, створених в різних техніках – від розпису олійними фарбами до унікальних картин зі шматочків шкіри. Художник розповів, що ця техніка є не надто розповсюджена в митецьких колах, адже потребує чимало майстерності та терпіння – приклеєний шматок шкіри вже не можна зняти не порушивши цілісність картини.

«Зі шкірою маю справу понад 10 років. З нею працювати не просто, але коли вже починаєш, то одразу закохуєшся у цей процес, ніби в жінку. На початках я її фарбував та виварював – це було не те. Пізніше познайомився з представниками італійської фірми, яка виробляє в нашому місті сумки. Вони поділилися зі мною матеріалом, а я своїми роботами – так і почалася наша співпраця. Шкіра переважно теляча, але є і зміїна, і шкіра кенгуру. Я працюю майже у всіх техніках – від графіки, іконопису до різьби та реставрації деревини», – розповідає художник.

Серед робіт митця є й настінний килим, створений у формі мозаїки з різних шматочків шкіри, і чудові «коні у стійлі», і «угорський перець» та навіть інтерпретація однієї з картин Йосипа Бокшая. Саме над останньою Іштван Брінкач працював понад три місяці, проте зумів передати найдрібніші деталі шедевру за допомогою різноманітної кольорової шкіри. Цей витвір мистецтва зачаровує з першого погляду.

Варто сказати, що шкіра, з якою працює митець дуже різнобарвна та структурна – якщо на картини дивитися здалеку, вони ніби розписані олійними фарбами. Навіть коли підійдете ближче, око не завжди побачить різницю – на стільки тонко виконаний кожен шедевр митця.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
«Гуцулка Ксеня» та Остання ніч у Хусті»: театральні прем’єри Хустського театру в Ужгороді
12:05
Закарпатські митники виявили неточності у документах харківського бізнесмена
11:19
У Тячеві відбувся Форум, присвячений 10-річчю децентралізаційної реформи в Україні
10:20
Зарічанська громада знову зустріне Героя
10:01
Актуальне інтерв’ю з головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою про ПП «Лужанка-Берегшурань»
09:43
Стало відомо про загибель жителя Виноградівської громади
09:21
Школярі Ужгорода упродовж місяця вчитимуться правильному поводженню із відходами, адже їх можна і необхідно перетворювати на ресурс
08:52
Дві прем’єри в Ужгороді презентує Закарпатський обласний театр драми та комедії
18:38
Патрульна поліція Закарпаття нагадує
18:29
У Мукачеві виявили нетверезого водія, який створював аварійні ситуації
18:22
Всі новини