92762
11:36 15.102019

На шкільному благодійному ярмарку в Хусті учні зібрали понад 21 тисячу гривень. ФОТО

Життя 10691

Уже стало доброю традицією для багатьох шкіл міста над Тисою організовувати благодійні ярмарки. Педагоги кажуть, що подібні заходи об’єднують колективи, зокрема батьків і учнів, в головне – допомагають дітям зрозуміти, що таке благодійність.

Масштабний ярмарок 11 жовтня загудів на подвір`ї Хустської спеціалізованої школи І-ІІІ ст.№2. Різноманіття презентованих учнями смаколиків – мафіни, капкейки, кекси, маршмелоу, торти, пиріжки та пончики – просто вражало. Домашні, свіженькі, за більш ніж привабливою ціною – від 2 до 10 гривень. Направду шкільний ярмарок виявився доволі масштабним і багатим на смачну продукцію.

“Наш клас завжди радо долучається до подібних акцій. На ярмарку маємо широкий асортимент солодкої випічки. До прикладу, я пропоную відвідувачам домашні шоколадно-апельсинові тарти. Вони досить великі і дуже смачні. Пекли всією сім`єю. Ціна на нашу продукцію різна – залежно від розміру тістечка й складу, але однаково – символічна, адже це – благодійний ярмарок”, – поділився учень 6-А класу Назар Кричфалушій.

Відвідувачі радо купували смаколики, а гроші кидали у спеціально встановлені скриньки.

Загальна виручка ярмарку, за словами директора школи Ганни Гелеван, склала 21 тис.125 гривень, більшу частину з них – 15 тис.грн було вирішено передати на лікування онкохворого дідуся одного з учнів цієї школи, 5 тисяч – через волонтера на потреби воїнів АТО (до слова, у школі постійно проводяться подібні акції на підтримку наших військових), і 1 тис.125 грн перераховано на фонд Всеукраїнської акції “Назустріч мрії”, яка створена з метою підтримки та допомоги онкохворим діткам.

“Ми пишаємося нашими учнями, які мають добрі серця та залюбки беруть участь у заходах, що вчать їх бути небайдужими, активними, милосердними, формують активну громадянську позицію. А також дякуємо батькам наших школярів, які відгукнулися та підтримали дітей, допомогли їм у приготуванні смаколиків, влаштувати ярмарок”, – зазначила директорка школи Ганна Гелеван.

Безсумнівно, такі доброчинні заходи згуртовують дітей навколо добрих справ, закладають у їхні серця бажання творити добро, бути людяними, чуйними та милосердними. Адже як казав хтось із великих: “Ми живемо з того, що одержуємо, і творимо своє життя з того, що віддаємо”.

Богдана КЛЕКНЕР

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах