92128
16:39 3.102019

В Закарпатській ОДА відбулися урочистості з нагоди 20-річчя створення Ужанського НПП

Життя 4426

Кришталеві джерела, карстові печери, найстаріші дуби і навіть метеорити: усе це можна побачити у дійсно унікальному місці – Ужанському національному природному парку.

Розташований на прикордонні з Польщею та Словаччиною парк є справжньою перлиною Карпат. Створений у 1999 році він щороку привертає до себе все більшу увагу багатьох науковців, природолюбів, туристів не тільки Європи, але й різних куточків світу.

Цими днями виповнилося 20 років із дня створення цього парку.

З нагоди свята в Закарпатській ОДА відбулися урочистості за участі директора національного природного парку Віктора Бирковича, Уповноваженого представника Міністерства енергетики та захисту довкілля України Володимира Коваля, представника Національного комітету України з програми ЮНЕСКО Віктора Ремінного.

Найперше гостей привітала заступник голови Закарпатської обласної державної адміністрації Ольга Травіна, а відтак вручила почесні нагороди усім тим, хто дбає про збереження Ужанського національного природного парку.

Тож “За багаторічну сумлінну працю та вагомий особистий внесок у справу охорони навколишнього середовища області та високий професіоналізм, до 20-річниці створення Ужанського національного природного парку” почесними грамотами Закарпатської ОДА нагородили: Юрія Дербаля, начальника відділу науково-дослідної та еколого-освітньої діяльності УНПП; Михайла Дзямка, провідного інженера з охорони праці УНПП; Нелю Коваль, наукову співробітницю УНПП; Івана Німця, начальника Костринського науково-дослідного природоохоронного відділення; Олександра Приймича, начальника відділу державної охорони природно-заповідного фонду; Олексу Ситник, провідного економіста НПП; Василя Циганина, інспектора першої категорії, НПП.

Відтак учасників свята привітав Уповноважений представник Міністерства енергетики та захисту довкілля України Володимир Коваль, слово надали й іноземним колегам із Польщі та Словаччини.

На завершення заходу відбувся міжнародний круглий стіл на тему: “Збалансоване природокористування та охорона навколишнього середовища”.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Двох мешканців Тячівщини засудили до 3 років за ґратами за ухилення від мобілізації
10:40
Ужгородські надзвичайники загасили пожежу в надвірній споруді
10:16
Ужгородський Водоканал повідомив, де в місті не буде води
09:44
В Ужгороді попрощалися із Сергієм Нестеренком
09:24
У Косоньському ліцеї провели традиційну посвяту випускників 
09:12
Спроба суїциду у ТЦК на Закарпатті: з'явилась реакція військових
08:55
6500$ за незаконний перетин кордону: на Закарпатті правоохоронці заблокували канал переправлення військовозобовʼязаних
08:46
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Всі новини