9150
21:30 28.062016

День Конституції Хустщина відзначила концертом. ФОТО

Життя 3673

Творчий звіт художніх колективів Хустщини присвячувався 20-й річниці Конституції України. Хоча на свято зібралося небагато глядачів, утім виступаючі дарували зі сцени присутнім справді святковий настрій.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Звітували аматорські колективи на Майдані Незалежності, на центральній міській сцені, а поруч діяла виставка живописних робіт учасників народного творчого об’єднання «Митець Верховини» та експонувалися унікальні вишиті рушники, сорочки, скатертини, навіть молитви, зроблені умілими руками сільських майстринь.

Відкрилася концертна програма піснями «Пливе кача» та «Моя Україно» у виконанні народного хору працівників культури району (кер. Іван Мішко)

Відтак своє мистецтво дарували краянам народний вокальний ансамбль «Камертон» (кер. Людмила Мішко), юна драгівчанка Іванна Петрінко, народний вокальний ансамбль працівників культури під кер. Олександра Анишинця, маленькі танцюристи з Велятинської ДШМ, поет Василь Орос, гурт «Свіжа копійка» з Горінчова» (кер. Сергій Петрецький) та інші.

Скрасили свято і запальні угорські та українські танці, а також народні пісні у виконанні вихованців Вишківської ДШМ та народного хореографічного колективу «Тиса» Вишківського СБК.

Утім лунали під час концерту не тільки фольклорні композиції. Сучасні естрадні пісні у виконанні вихованок студії естрадного співу «Фортуна» (кер. Євген Щербан) Валерії Лукачко, Вікторії Келемен, Кароліни Борис, а також Олександра Гобана, Ольги Уфімцевої додали святу особливого колориту.

Відрадно, що захід пройшов цікаво і без зайвого пафосу. А отже Хустщина зустріла День Конституції з піднесеним настроєм та з приємними враженнями.

До речі. концерт мав благодійний характер. Усі присутні могли вкинути у скриньку пожертвування для бійців 128-ї гірсько-піхотної бригади.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах