91400
13:29 20.092019

Організації, які захищають права інвалідів, підписали меморандум про співпрацю

Життя 2917

19 вересня в Ужгородському прес-клубі відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між «Закарпатським обласним товариством осіб з інвалідністю» та іншими організаціями. Діяльність Товариства, починаючи з 1991 року, спрямована на соціальний, правовий захист та всебічну допомогу людям з інвалідністю і членам їх родин.

Метою Меморандуму є взаємодія та координація діяльності Сторін для взаємодопомоги та отримання позитивного результату в реалізації прав та соціальних гарантій, передбачених законодавством України, особами з інвалідністю, членами їх сімей.

Представники організацій, які підпивали Меморандум, коротко поінформували також про ситуацію з інвалідами, можливості для реалізації їхніх професійних вмінь, сприйняття суспільством, позитивні зміни та негативні тенденції, з якими доводиться стикатися людям з обмеженими фізичними можливостями.

Денис Сухотін, голова Закарпатського обласного товариства осіб з інвалідністю зауважив: «Ідея Меморандуму про співпрацю визрівала давно. Існує досить багато громадських ініціатив, які так чи інакше стосуються людей з інвалідність, зачіпають тему інклюзії. Потрібно вже конкретно і детально узгоджувати зусилля і роботу. Співпраця повинна бути більш цілеспрямованою, ми маємо працювати у спільному напрямку, допомагаючи один одному. До нас долучилися представники багатьох громадських організацій як «Дорога життя», ініціатива «Золоті серця», Громадська рада при Закарпатській ОДА, долучаються інші потужні НДО. Меморандум є відкритим до підписання».

Олег Кириленко, директор ЗОЦКР “Дорога життя” додав, що така ініціатива дуже потрібна. Таким чином багато організацій об’єднують свої зусилля, щоб лобіювати інтереси людей з інвалідністю. Олена Логвиненко, керівник проекту «Золоті серця Закарпаття» розповіла про соціальний проект, який стартував нещодавно: «Ми робимо перші кроки з розвитку, є деякі труднощі. Тому потребуємо об’єднання з організаціями, які пройшли в 10-разів більше кроків, ніж ми. А ми готові дітися власним досвідом». Громадська рада при ОДА завжди системно підтримувала всі проекти, спрямовані на захист на захист осіб з інвалідністю. Про це зазначив Владислав Путінцев, представник Громадської ради при ОДА. Він розповів, що конкурс на отримання бюджетного фінансування цього року пройшло 19 громадських організацій, з них 8 тим чи іншим чином займається захистом прав людей з інвалідністю.

Організації, що підписали Меморандум про співпрацю спільно братимуть участь у конкурсах, моніторитимуть грантові пропозиції та готуватимуть проекти. А також з більшими силами виступатимуть на захист та підтримку тих, хто потребує допомоги.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах