9128
14:00 28.062016

На Хустщині працює унікальний музей. ВІДЕО

Життя 2939

muzei-knyhy-v-Kopashnevi

У селі Копашново на Хустщині працює унікальний музей книги. Заснований він у сільській школі за ініціативи відомого закарпатського літературознавця, заслуженого діяча мистецтв України, вихідця села Копашново Івана Хланти, повідомляє “Ужінформ”.

«Музей був відкритий у 2005 році, з ініціативи нашого видатного земляка Івана Васильовича Хланти. У нашому музеї він зібрав усі твори, видання усіх поетів і письменників Закарпаття», — говорить Василь ХЛАНТА, директор Копашнівської ЗОШ І-ІІІ ст.

У 2013 році літературно-мистецький музей отримав статус народного. У музеї знаходяться книги закарпатських авторів із усіх районів області, а ще видання про крайових митців. Також є експозиція виробів народних умільців.

«Думаю, що таких музеїв нема. Він єдиний не тільки на Закарпатті, а й в усій Україні. Народний літературно-мистецький музей. Два роки тому ми стали народними, є наше посвідчення», — каже Василь ХЛАНТА, директор Копашнівської ЗОШ І-ІІІ ст.

У книзі відгуків музею — численні записи від відвідувачів із різних куточків України, а також з ближнього зарубіжжя. Залишили свої побажання закладу і журналісти «Ужінформу».

«Наш музей відвідало дуже багато учнів із Закарпаття, студентів, викладачів. У нашу книгу відгуків написали з усіх куточків Закарпаття, України, з-за кордону. Зокрема, Польщі, Чехії, Словаччини, Румунії, Сербії та навіть Росії і так далі», — Василь ХЛАНТА, директор Копашнівської ЗОШ І-ІІІ ст.

Завітати до музею книги можуть усі охочі, туристи у будні дні із 9 до 15.00. Також у Копашнівській школі функціонує відкрита експозиція елементів народного промислу. Планують відкрити ще один музей краєзнавчого спрямування.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах