91127
17:15 16.092019

Йосип Борто привітав учасників яскравого фестивалю культур Beauty Around Me

Життя 2833

Цими вихідними в Ужгороді відбувся триденний міжнародний фестиваль культур Beauty Around Me з участю представників Словаччини, Вірменії, США, Індії, України, Ніґерії, Румунії, Угорщини та Німеччини, а також студентів УжНУ.

Організатор заходу -управління молоді та спорту Закарпатської ОДА за підтримки Міністерства молоді та спорту України.

«Beauty Around Me покликаний стерти стереотипи про різні етноси, – зазначила начальник відділу молодіжної політики управління молоді та спорту Закарпатської ОДА Ірина Савченко. – Щороку наш фестиваль росте, а кількість учасників збільшується: ми починали із чотирьох країн, а нині вітаємо представників уже дев’яти – з чотирьох континентів. Це прекрасні молоді люди, які радо демонструють свою культуру. Сьогоднішня акція – це свого роду подарунок ужгородцям, у ході якої вони не тільки цікаво проводять час, а й мають можливість скуштувати національні страви, ознайомитися із танцями, іграми та піснями цих країн».

В урочистому відкритті взяли участь перший заступник голови облради Йосип Борто та заступник голови ОДА Ярослав Галас.

Йосип Борто сердечно привітав учасників, побажав їм успішної реалізації всіх задумів і планів у ході форуму, приємного перебування в нашому краї. Та згадав крилатий вислів: якби молодість знала, що вона може, то звернула б гори. Та додав, що учасники цього чудового форуму знають, що хочу і як того досягти. А хочуть одного: жити в мирі, гармонії і красі. І дай, Боже, аби все вдалося.

Особливість цьогорічного заходу полягає у тому, що він має благодійну мету – збір коштів на лікування ужгородської школярки Анітки Білей, на ніжку якої кілька років тому впало дерево. Нині стоїть питання про ампутацію.

До речі, Beauty Around Me й зародився в Ужгороді, згодом набутий досвід перейняв Івано-Франківськ, де також проводиться подібний захід, інформує Виконавчий апарат облради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах