90743
09:01 15.092019

В Ужгороді пройшов фестиваль вуличного піаніно. ФОТО

Життя 4028

Фестиваль вуличного піаніно пройшов 14 вересня  у культурно-історичному центрі «Совине гніздо». З нагоди Дня Ужгорода та відзначення 100-річчя офіційної нави міста численні ужгородці та гості міста зібралися для того, щоб насолодитися фортепіанною музикою. 

Як розповіла засновник та організатор Студії музичного розвитку «Музичний крок» Інга Бондаренко, музичний захід проходить в Ужгороді вже вчетверте, хоча і з невеличкою перервою. Цього разу взяти участь у фестивалі вуличного піаніно зголосилися майже чотири десятки музикантів різного віку.

«Мені дуже приємно, що зараз разом із Ужгородською міською радою нам вдалося відновити фестиваль – він, упевнена, стане чудовим подарунком місту з нагоди його Дня народження, – каже пані Інга. – Хоча формат фестивалю і передбачає його проведення на вулиці, але не завжди можна вгадати з погодою, тому й вирішили перенестися до «Совиного гнізда», і таким чином нам не стануть на заваді погодні умови. А загалом тішить, що так багато людей, мотивованих до фортепіанного мистецтва, братимуть участь у заході».

Серед учасників фестивалю вуличного піаніно представники Ужгородської школи мистецтв, Ужгородської дитячої музичної школи № 1 імені П. І. Чайковського, дует Центру дозвілля «ПАДІЮН», а також ужгородці, які колись закінчили музичну школу і просто грають для себе, аматори, які займаються для душі.

Зі слів організаторки, музиканти самі зголошувалися до участі у фестивалі, телефонували на вказаний на афіші номер телефону, називали себе і назву твору, який хочуть виконувати.

Тож упродовж трьох годин у «Совиному гнізді» звучали різнопланові дитячі п’єси, класична музика, сучасні творів із відомих кінофільмів, а також, безперечно, українська національна музика. Переможці отримали грамоти та подарунки від Ужгородської міської ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах