89227
18:56 21.082019

Закарпатські митники передали до Києва в архів 249 старовинних листівок

Життя 4890

Сьогодні, 21 серпня 2019 року, фахівці Закарпатської митниці ДФС передали до Центрального державного кінофотофоноархіву України імені Г.С. Пшеничного колекцію поштових листівок.

Серед 249 листівок, які передані до столиці в архів, є листівки, зокрема, надруковані в Ужгороді та з зображеннями українських міст: Мукачево, Львів, Рава-Руська.

Згідно з експертною оцінкою, листівки іноземного виробництва, виготовлені з кінця 19-століття до середини 1940-х років.

Колекцію листівок передано згідно з наказом Міністерства культури України від 28 травня 2019 року № 433 «Про передачу вилучених або конфіскованих культурних цінностей, обернених відповідно до закону в дохід держави, для постійного зберігання в державну частину музейного, бібліотечного та архівного фондів» та відповідно до рішення Експертно-фондової ради з питань безоплатної передачі вилучених або конфіскованих культурних цінностей, обернених відповідно до закону в дохід держави.

Варто зазначити, що колекцію листівок вилучено два роки тому на митному посту «Ужгород» Закарпатської митниці ДФС. Їх переміщував на автомобілі «Mercedes» громадянин Словаччини. Іноземець проходив митний контроль «зеленим коридором». В ході митного контролю його транспортного засобу митники і виявили 249 поштових листівок іноземного виробництва. Вони знаходились у багажному відсіку транспортного засобу.

Відтак іноземець порушив встановлений порядок проходження митного контролю й переміщував товар без спеціального дозволу.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених статтею 471 Митного кодексу України. У зв’язку з чим, згідно з рішенням Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області громадянина Словаччини визнано винним у вчинені адміністративного правопорушення, накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу та конфісковано поштові листівки.

ДФС у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах