89083
16:51 19.082019

Отримати візу до США стане ще складніше

Життя 2589

Сполучені Штати Америки для багатьох наших земляків, та й не тільки для українців, були чимось нереальним і бажаним водночас. Хтось мріяв потрапити до Голлівуду і побачити улюблених акторів чи, навіть, стати ним, а хтось – стати новим Рокфеллером. Але за каденції діючого президента США Дональда Трампа «ступити на американську землю» стало суттєво важче. І це пов’язано з багатьма причинами.

І ось у черговий раз Адміністрація Президента США оприлюднила розпорядження, яке посилить правила видачі віз на тимчасове або постійне проживання в США іноземним громадянам.

Таке нововведення запропонував Стівен Міллер – помічник президента США Дональда Трампа по боротьбі з імміграцією. Документ набуде чинності 15 жовтня цього року.

Згідно з розпорядженням, заяви на тимчасові або постійні візи будуть відхилені, якщо іммігрант має низький дохід або отримує допомогу з боку держави – соціальну допомогу, талони на харчування, державне житло або безкоштовну медичну страховку за програмою Medicaid.

Негативною характеристикою стане також недостатній рівень володіння англійською мовою, який не дозволить «вийти на ринок праці».

Тим, хто не відповідає критеріям, буде відмовлено у в’їзді, а іммігрантам, які вже проживають в країні і які не зможуть довести свою фінансову самостійність, не вдасться продовжити перебування.

Відзначається також, що через це для деяких категорій іммігрантів значно ускладниться процес отримання легального статусу в США. Цей принцип випливає із закону про імміграцію від 1882 року, який дозволяє американському уряду відмовляти у видачі візи будь-якій особі, яка перебуває на повному державному утриманні.

Зокрема, під неї потраплять усі іммігранти, які отримували соціальні виплати більш ніж 12 місяців за останні 36 місяців.

За словами в. о. директора Служби громадянства та імміграції США (USCIS) Кена Кучинеллі, «закон вимагає від іноземних громадян покладатися на свої власні можливості, кошти своїх сімей і допомогу приватних організацій».

Він також заявив, що завдяки такому рішенню ці категорії іноземних громадян «не будуть тягарем для суспільства» і «зможуть стати на ноги самостійно, як іммігранти в попередні роки». За словами чиновника, це позитивно позначиться на інтересах платників податків.

Правило не зачепить вже подані заяви на грін-карту, а також не вплине на програми надання статусу біженця.

У Національному імміграційному юридичному центрі вже заявили, що оскаржать нове правило в суді, адже воно обмежує ті принципи, на яких і були побудовані Сполучені Штати Америки.

Нагадаємо, що в лютому 2018 року президент США Дональд Трамп створив Центр із відбору іммігрантів. Американський лідер неодноразово заявляв, що США необхідний більш ретельний відбір іммігрантів, щоб захиститися від тероризму та організованої злочинності.

Юрій КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах