89080
12:33 19.082019

Стали відомі деталі зборів резервістів в Ужгородському районі

Життя 2926

У вересні на військовому полігоні в селі Оріховиця відбудуться збори резервістів і військовозобов’язаних підрозділів територіальної оборони з Ужгорода, Ужгородського району, Баранинської ОТГ та міста Чоп.

Із метою підготовки до навчальних зборів днями в Ужгородській міській раді провели нараду під головуванням заступника міського голови Олександра Білака та за участі військового комісара Ужгородського ОМВК Ігоря Тищука, керівників підприємств, установ та організацій.

Збори проходитимуть із 23 вересня по 2 жовтня, їх метою є набуття та вдосконалення навичок володіння зброєю, бойовою технікою, виконання функціональних завдань у бою, а також надання медичної допомоги, орієнтування в місцевості, застосування засобів зв’язку тощо. Це навчальні зібрання і учасників зборів не направлятимуть для участі в Операції об’єднаних сил

Ігор Тищук розповів, що на збори залучатимуть військовозобов’язаних віком від 18 до 60 років, які перебувають на військовому обліку, придатні за станом здоров’я до служби, тих, хто відслужив строкову службу і хто не служив, але придатні до служби. За ними зберігається місце роботи та середня заробітна плата. Вони забезпечуються речовим майном, триразовим харчування, медичним обслуговуванням, також будуть проведені фінансові виплати згідно з чинним законодавством. За результатами навчань кращим військовозобов’язаним присвоять чергові військові звання.

Також повідомлялося, що учасники зборів проживатимуть у наметовому містечку в польових умовах, ознайомляться з побутом, розпорядком дня та іншими аспектами військової служби. Матеріальне забезпечення зборів (форма одягу, харчування, перевезення туди і назад тощо) здійснюється за рахунок Міністерства оборони України та органів державної влади і місцевого самоврядування.

Охочих взяти участь у навчальних зборах, отримати новий досвід, знання та навички, які можуть знадобитися не тільки у військовій справі, а й у цивільному житті, просять звертатися в Ужгородський об’єднаний міський військовий комісаріат, що на вул. Олександра Бородіна, 22.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини