89049
19:16 18.082019

У Кам'яниці на Ужгородщині підлітки провели ярд-сейл. ФОТО

Життя 5115

Недільний день у центрі Кам’яниці видався сьогодні нетиповим. Учасники проекту “Вільний простір”, який не так давно реалізовувався ГО “Щасливі діти” у цьому населеному пункті на Ужгородщині, дають результат: підлітки самостійно організували захід у форматі ярдсейл під назвою “Кураж-базар”.

“Шкільний крам, одяг, взуття, аксесуари, іграшки, смаколики – тут сьогодні можна придбати все! Гарна атмосфера, музичне оформлення і, головне, прагнення змін. Бо ж це той випадок, коли підлітки усвідомлюють: зміни починаються з нас самих”, – інформують “Щасливі діти”.

Частину виручених коштів діти витратять на облаштування хабу, який стане осередком активного культурно-освітнього життя села. А вже через тиждень у селі відбудеться аналогічний захід, на який запрошуються всі бажаючі.

“Ми з друзями вирішили організувати недільний ярмарок. У кожного ж вдома є речі, якими він не користується, з яких виріс або ж, які вже не актуальні. Сьогодні усі охочі могли їх реалізувати. Сільська рада допомогла нам з столиками і музичним оформленням. У нас весело. Можна поласувати смачними кексами, скуштувати мохіто і компоти. Все ми приправляємо любов’ю і турботою. Дякуємо усім, хто нас підтримав. Це було круто”, – ділиться враженнями організаторка заходу, учасниця проекту “Вільний простір” Олександра Оленищак.

Підтримує ініціативу молоді і голова Кам’яницької сільської ради Марія Коваль-Мазюта. “Нам дуже приємно, що діти проявляють таку активність. Хто зна, можливо ця ідея приживеться і “Кураж-базар” стане традиційним заходом, який збиратиме гостей і продавців з усього району”, – зазначила пані Марія.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах