88357
16:36 30.072019

Ремонти, реконструкції та археологічні знахідки: міський голова Ужгорода зустрівся із представниками ЗМІ. Фото, Відео

Життя 4397

У вівторок, 30 липня, відбувся брифінг міського голови Богдана Андріїва з питань прибирання, капітальних ремонтів та реконструкцій в Ужгороді.

На заході також були присутні директор департаменту міського господарства Ужгородської міської ради Володимир Бабидорич та начальник управління капітального будівництва Юрко Адам.

Насамперед міський голова розповів про капітальний ремонт на вулиці Капушанській та залучення для цього кредитних коштів у сумі 15 млн грн.

– Загальна вартість цього проекту – 36 млн грн. На сьогодні ми виділили першу суму в розмірі 2 млн грн. Ми оголосили тендер, виграла його тернопільська організація і вже перейшла до виконання на першій ділянці робіт (від перехрестя на вул. Легоцького до Докучаєва). Тож якщо ми знайдемо банківську установу і візьмемо кредит, то кошти будуть виділені на капітальний ремонт цієї ділянки вулиці. 

Міський голова пояснює: кошти є, але через бюджетний кодекс використати їх неможливо, оскільки він не перевиконаний на 105%. 

Варто зазначити, що нині бюджет міста становить 1,5 млрд грн. Щоправда міська рада має право розпоряджатися коштами у сумі 180 млн грн. Тут потрібно враховувати видатки на медицину, освіту, соціальні виплати тощо.

Також мер розповів про капітальний ремонт на вулиці Гагаріна, на який вдалося виділити 20 млн грн, ремонт вулиці Собранецької (вартістю 5 млн грн) та ремонт басейну в Ужгородській класичній гімназії (9 млн грн).

Також під час брифінгу йшла мова про те, що в Ужгороді досить довгий час була заблокована тендерна процедура щодо благоустрою. На щастя, проблему вдалося вирішити, тож із середини липня в місті вдалося відновити роботи з покосів, прибирання, утримання зелених зон тощо.

Мова йшла і про завершення реконструкції набережної Незалежності. За словами учасників брифінгу, залишилося нанести тільки велорозмітку.

Не настільки райдужна ситуація на площі Петефі. За найбільш оптимістичними прогнозами повністю капітальний ремонт буде завершений у 2020 році. Причина затримки – додаткові види робіт, які не були розраховані у проекті. Мова про підземні комунікації тощо. Загальна вартість проекту – 32 млн грн. Із цих коштів тільки у 6 млн грн обійдеться сквер на Петефі із фонтаном, досаджуванням нових дерев тощо.

Насамкінець зайшла мова і про знайдені підвали будинку XVIII ст. на площі Поштовій. Варто зазначити, що буквально днями поблизу від уже віднайденого раніше входу у підвал з’явився новий! Що за ним – наразі невідомо. Але, судячи з усього, старе кам’яне мурування продовжується далі – в бік поштамту, під кіоск. Не виключено, що на цьому місці можна віднайти цілу лінію старих підвалів. Про що забудовнику, звісно, хотілося б не повідомляти громадськість.

За словами міського голови, була певна домовленість із забудовником, що він залишить цю ділянку археологічної знахідки під склом. Тож особливо до дня міста такий подарунок був би дуже доречним.

Христина БІКЛЯН

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах