87710
14:05 19.072019

Закарпатські спеціалісти навчалися вдосконаленню стратегії зниження ризиків стихійних лих

Життя 1878

В Ужгороді провели семінар з розробки нових підходів до управління паводковими ризиками у басейні р.Тиса. У семінарі взяли участь представники Закарпатської ОДА, водогосподарських організацій БУВР Тиси та Ужгородського МУВГ, Управління ДСНС України у Закарпатській області та УжНУ.

Цього тижня у конференц-залі Басейнового управління водних ресурсів річки Тиси пройшов семінар проекту “Вдосконалення Стратегії зниження ризиків стихійних лих в Закарпатській області” (ImProDiret). Проект реалізується з березня 2018 року Агенцією регіонального розвитку Закарпатської області разом з іноземними партнерами з Великої Британії, Нідерландів та Польщі. Метою проекту є розробка нових підходів та методів для спільної Стратегії зниження ризиків стихійних лих із залученням усіх зацікавлених сторін.

У семінарі взяли участь представники Закарпатської обласної державної адміністрації, водогосподарських організацій БУВР Тиси та Ужгородського МУВГ, управління ДСНС України у Закарпатській області, Ужгородського національного університету та громадських організацій.

Керівник проекту Петер Глерум та експерти проекту Тері Веб і Ширк Меєр з Мережі експертів зі стійкості (Resilience Advisors Network, Велика Британія) та Абі Оненчен з Делфтського технічного університету (Нідерланди) розповіли про цілі проекту, Паводкову директиву ЄС і поділилися ідеями щодо прийняття рішень та управління ризиками при паводках.

Заступник начальника БУВР Тиси Едуард Осійський презентував функціональні повноваження БУВР Тиси, діяльність управління протягом 2018-2019 років та впровадження європейського водного законодавства у басейні р.Тиси.

Начальник відділу Техногенно-екологічної безпеки БУВР Тиси Тамара Мірочник та фахівець з Управління ДСНС України у Закарпатській області надали розгорнуту інформацію щодо умов формування та пропуск паводку 22-25 травня 2019 року, а також про взаємодію водогосподарських організацій, підрозділів ДСНС та органів місцевого самоврядування для попередження та локалізації підтоплень населених пунктів та територій Закарпатскої області.

Під час семінару представники зацікавлених організацій мали змогу у робочих групах висловити та обговорити свої думки щодо процесів прийняття рішень під час організації захисту від паводку та шляхів її удосконалення, інформує Басейнове управління водних ресурсів р.Тиса.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах