87557
12:00 17.072019

«Хустяночка» підкорила Македонію

Життя 7902

Цими днями відомий колектив міста над Тисою – зразковий хореографічний ансамбль «Хустяночка» Хустської міської ради під керівництвом заслуженого працівника культури України Ірини Гнепи – повернувся з Міжнародного фестивалю фольклору, пісні і танцю, який проходив у македонському місті Охрід. І вкотре повернувся не просто із заслуженою нагородою, а справжнім тріумфом, привізши перше місце з потужного мистецького заходу, де свою творчість представляли таланти з Румунії, Польщі, Латвії, Болгарії, Сербії, Турції, Боснії, Словаччини та Македонії.

З першого дня юні танцюристи стали улюбленцями публіки, підкоривши серця глядачів яскравою та видовищною хореографічною композицією “Це – моя земля, це – моя країна”.

“Фестиваль в Охріді – один із наймасштабніших фестів, де нам вдалося побувати. Хоча наша географія виступів уже досить широка: це Чехія, Польща, Болгарія, Італія, Іспанія тощо, – залюбки ділиться враженнями керівник колективу Ірина Гнепа. – Вражень багато, і вони надзвичайно позитивні, адже нас приймали неймовірно щиро й тепло. Не можливо описати словами ті овації, якими нагороджували вдячні глядачі кожен наш виступ, наскільки їм до вподоби національний колорит, самобутність хореографічних постановок. До прикладу, композиція “Це – моя земля, це – моя країна” настільки сподобалася організаторам, що вони попросили нею відкрити один із конкурсних днів”.

Тож першого фестивального дня “Хустяночка” представила композиції “Це – моя земля, це – моя країна”, “Танцюймо, бойки”. Виступ хустян скрасила і багаторазова переможниця різних міжнародних та Всеукраїнських конкурсів, юна співачка Ребека Мікаелі, виконавши пісню “Тебе я знайду”.

Наступного дня танцюристи міста над Тисою презентували колоритну композицію “Карпатські візерунки”, а Ребека Мікаелі виконала пісні “Моя весна” та англомовну – “Shandelier”. Закривали фест не менш самобутньою хореографічною постановкою Хустщини “Гей, Маріко, подь іграти”. Зі щирими словами захоплення хустян привітав і вручив диплом за перше місце сам президент фестивалю Мар`ян Давчевскі.

Варто зауважити, що окрім неймовірної насолоди від вдячної публіки, діти отримали неабиякі враження від самої мандрівки на фестиваль, адже відвідали три країни – Угорщину, Македонію та Сербію. Юні таланти мали чудову нагоду не просто ознайомитися з історією цих країн, але й побувати у їхніх найцікавіших куточках – на острові св.Наума, в будинку-музеї у місті Скоп’є, який присвячений пам’яті Матері Терези тощо, прогулятися історичними місцями, відпочити, набратися сил та енергії від ексклюзивного дозвілля на мальовничому озері Охрід, у аквапарках Угорщини та Сербії. А головне – це все у супроводі хорошого настрою від блискучого успіху на престижному фестивалі.

Без сумніву, цей тріумф є заслуженим, а ще знаковим і своєрідним подарунком керівниці колективу, неймовірно талановитій Ірині Еристатівні, яка, привідкриємо таємницю, у серпні відзначатиме 50-річчя своєї хореографічної діяльності. Тож щиро бажаємо “Хустяночці” та пані Ірині подальших успіхів, мистецької наснаги і завжди бути на творчій висоті!

Богдана КЛЕКНЕР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах