87324
08:54 15.072019

Вступники подали майже 280 тисяч заяв до вишів

Життя 4316

В Україні триває подача вступниками електронних заяв про вступ до закладів вищої освіти.

Станом на ранок 12 липня в Єдиній державній базі з питань освіти зареєстровано 277 727 заяв вступників, які вступають на бакалавра або медичного магістра на базі повної загальної середньої освіти.

Більшість заяв подано до вишів столиці – понад 82 тисяч.

Також популярними серед абітурієнтів є заклади вищої освіти Харкова (37 тисяч заяв), Львова (28), Дніпра (23) і Одеси (19).

Вступники, які вступають до вишів після отримання базової загальної середньої освіти (9 клас) подали понад 168 тисяч заяв.

З метою оперативного інформування вступників, батьків та громадськості про конкурсну ситуацію у вишах, Інформаційна система «Вступ.ОСВІТА.UA» продовжує публікацію рейтингових списків вступників, які подають заяви до закладів вищої освіти України.

Оновлення даних системи відбувається тричі на добу.

Також на сайті інформаційної системи доступна інформація про конкурсні пропозиції від всіх закладів вищої освіти, що здійснюють прийом абітурієнтів для здобуття ступенів молодшого спеціаліста, молодшого бакалавра, бакалавра або магістра.

Окрім цього відкрита інформація про конкурсні предмети для вступу на різні спеціальності, ліцензовані обсяги, коефіцієнти, що застосовуються до конкурсних балів вступника та статистична інформація вступної кампанії минулого року, яка допоможе абітурієнтам зорієнтуватись та оцінити можливості вступу на бюджет на ту чи іншу спеціальність у кожному закладі освіти.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах