86399
17:11 29.062019

До Ужгорода завітало близько 100 ретро-автівок, вік яких 100 років. Фото. Відео

Життя 5842

Rolls-Royce, Ford, Skoda, Lada, Mercedes – деяким із цих автівок уже понад 100 років і в кожної – своя цікава історія. Усі вони учасниці «Земплінського раллі автоветеранів».

Для Ужгорода ретро-раллі – справжня подія. Зібрала вона безліч краян, які, затамувавши подих, чекали на прибуття ексклюзивних автівок.

Колона з близько сотні автомобілів, а також мотоциклів з Угорщини, Чехії, Словаччини, Польщі прибула в Ужгород із сусідніх Міхаловців, що в Словаччині. Цей шлях унікальні транспортні засоби подолали самостійно, адже попри поважний вік вони знаходяться у чудовому технічному стані.

Перетнувши кордон у Вишньому Німецькому, авто курсували вулицями обласного центру Закарпаття, а потім вишикувалися на набережній Незалежності та площі Театральній.

– Така виставка в Ужгороді проходить уперше. Організована вона з ініціативи Ужгородської міської ради та нашого міста-побратима Міхаловце, – розповідає міський голова Богдан Андріїв. – В автопробігу взяли участь близько 80 автівок, вік яких приблизно до 100 років. Усі машини – з приватних колекцій. Це варто побачити! Вони у відмінному стані. Автолюбителі дійсно добре зберегли ці авто, завдяки цьому вони до сьогоднішнього дня на ходу. Тож це хороший стимул і приклад для наших автолюбителів. Сподіваюся, що подібні заходи стануть гарною традицією.

Найстаріший ветеран «Земплінського раллі» із 1920 року. А ось найдорожча ретро-автівка вартістю у 2,5 мільйона євро.

– Багато власників цих авто, які нині приїхали до Ужгорода, взагалі ніколи не були в Україні. Коли ми минулого року організовували «Земплінське раллі» у Словаччині, то вирішили, що наступного року проведемо його і в нашому місті-побратимі – Ужгороді. Усе це робилося на знак дружби між нашими містами. Добре, що нам це вдалося, – розповідає один із організаторів раллі Матуш Карас. – Адже ми хотіли показати, що Ужгород – гарне європейське місто, куди можна приїжджати, а також співпрацювати з ним. Ну і, звісно, ми хотіли поділитися цією красою з ужгородцями.

Долучилися до івенту й закарпатські власники раритетних автомобілів, і з інших регіонів України. Так, легендарна «Побєда»1952 року випуску приїхала до Ужгорода зі Сваляви.

Ужгородці та гості міста від такого видовища були в захваті!

Ретро-автівки, наче карамельки, виблискували на сонці, а містяни із задовленням розглядали їх та фотографували.

Тож сподіваємося, що такий цікавий івент стане хорошою традицією і ретро-автівки ще неодноразово завітають до обласного центру.

Христина БІКЛЯН

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах