86231
09:58 28.062019

Наріжний камінь під будівництво масштабного спортивного комплексу встановили в Берегові. Фото. Відео

Життя 3951

У переддень відзначення Дня Конституції України у Берегові заклали перший камінь для майбутнього будівництва спортивного комплексу імені Ференца Ракоці ІІ, який відкриє чимало можливостей для містян.

Згідно проекту це буде велична та сучасна будівля з безліччю залів та великим басейном, де можна буде проводити навіть професійні змагання. Фінансування здійснюватиметься за угорський кошт.

Арпад Янош Потапі, держсекретар Угорщини відповідальний за національну політику розпочав свою промову з цитування слів ватерполіста, триразового олімпійського чемпіона Тібора Бенедека: «Його приклад показує – якщо людина чогось дуже прагне, то рано чи пізно зможе здійснити. Так само і сьогоднішє закладнання каменю – приклад терплячості та наполегливості всіх нас. Наше відомство роками працює над тим, щоб дати можливість всім угоським громадам гідно жити на рідній землі».

Під час перебування у Берегові держсекретар провів декілька зустрічей, результатом яких стало рішення виділити додаткові кошти для реконструкціїї освітніх закладів міста. Про це розповів Йожеф Шін, голова Берегівської районної ради. Він також поділився своїми спогадами з історії стадіону, де через певний час стоятиме спортивний центр та висловив сподівання, що тут проводитимуть свої тренування майбутні чемпіони.

Ілдика Орос, голова Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ зауважила, що після стількох років боротьби та домовленостей нарешті вдалося встановити наріжний камінь під будівництво спорткомлексу.

– Ця будівля хоч і носитиме ім’я Ференца Ракоці ІІ, однак слугуватиме потребам не лише наших студентів, а й усіх містян. Тут планується будівництво «навчального» басейну, де всі учні та дошкільнята вчитимуться плавати та більшого, професійного, і, звісно, спортивних залів. На другому поверсі розміститься велика міська бібліотека.

Про важливість такого проекту говорив й Василь Брензович, голова ГО «ТУКЗ – КМКС», народний депутат України: «Дуже приємно, коли людина може взяти участь у події, що стане поворотним моментом у житті цілого міта. Цей спортивний комплекс стане прикрасою Берегова, створить нові можливості для берегівчан – його використовуватимуть ще наші онуки».

Пан Брензович символічним назвав й час проведення урочистостей – вечір перед відзначенням Дня конституції та від імені угорської громади Закарпаття побажав нашому уряду дотримуватися власних законів.

Разом з каменем заклали й капсулу, в якій містяться дані про майбутню будівлю та витоки її створення.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах