85954
14:13 25.062019

Фольк-гурт «Хустяни» став найдрайвовішим в Україні

Життя 7511

Музики з міста над Тисою виграли Гран-прі «Пісенного драйву-2019»

Упродовж трьох днів – 20-23 червня – у м. Очаків Миколаївської області тривав Всеукраїнський фестиваль-конкурс пісенної творчості “Пісенний драйв”. Близько ста конкурсантів із 15 областей України змагалися в співочій та інструментальній майстерності в номінаціях: солісти-вокалісти; ансамблі (вокальні, фольклорні, етнографічні); гурти народних музик та акомпаніатори; композитори та поети-пісняри.

Не вперше презентували свою творчість на відомому фесті й наші талановиті земляки – учасники народного фольклорного гурту «Хустяни» Хустської міської ради (керівник О. Анишинець). У 2017 році вони впевнено завоювали титул улюбленців публіки й вибороли Гран-прі у номінації «Вокальні ансамблі та гурти». Цьогоріч виступ хустян став ще драйвовішим і яскравішим, і це не дивно, адже винятковість цього колективу у віртуозності кожного музиканта. У їхньому арсеналі – 9 інструментів – від дримби до цимбал.

Високу оцінку авторитетного журі та гучні оплески глядачів фольк-гурт завоював, виконавши запальні «Ой, Марічко, чічері» (в новій обробці) та закарпатські танцювальні мелодії.

«Це неймовірно атмосферний фестиваль, це справжня драйвова суміш, яка свідчить про любов до пісні учасників з усієї України. Відмінна організація – щира вдячність Миколаївському обласному центру народної творчості, високий рівень виконавської майстерності колективів, професійне журі і врешті-решт той шалений мікс – справжня українська пісня, її неймовірний колорит і енергетика в поєднанні з прохолодою чорноморського повітря, наповненого ароматами квітучого степу, подарували нам неймовірні емоції та враження. Раді, що нашу творчість високо оцінили, ми гідно представили рідний Хуст», – поділився враженнями від фесту керівник гурту Олександр Анишинець.

Богдана КЛЕКНЕР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини