85951
13:45 25.062019

Ужгородці зможуть розраховуватися у «маршрутках» карткою

Життя 2528

Оплатити проїзд у будь-якому зі 148 міських автобусів можна буде за допомогою банківської платіжної картки будь-якого банку, смартфона або годинника з цифровим гаманцем, а також шляхом сканування QR-коду або паперового QR-квитка.

Меморандум про впровадження нової системи підписали в понеділок голова правління ПриватБанку Петро Крумханзл та заступник Ужгородського міського голови Ігор Фартушок.

Нова система дасть можливість жителям і гостям міста платити за проїзд не готівкою, а будь-яким зручним безготівковим способом – як картками, смартфонами, банківським додатком, так і одноразовими квитками з QR-кодами, які можна купити в більшості торгових точок міста. З іншого боку, нова система не вимагає додаткових фінансових вкладень від місцевої влади і буде максимально відкритою і прозорою, натомість дасть можливість зробити систему обліку оплат автоматизованою.

“Ужгород – одне з найбільш близьких українських міст до Європи, і саме тут буде запущена система оплати проїзду, якій позаздрили б багато європейських міст. Реалізація автоматизованої системи обліку оплати проїзду пасажирами дозволить владі міста побудувати чесну та відкриту для мешканців міста модель перевезення пасажирів в міському транспорті, – зазначив Петр Крумханзл. – При цьому, жителям міста не потрібно оформлювати додаткові картки або купувати квитки в якихось особливих терміналах”.

Завдяки реалізації нового проекту, мешканці міста зможуть оплачувати проїзд у будь-якому з 148 міських автобусів за допомогою банківської платіжної картки будь-якого банку, смартфона або годинника з цифровим гаманцем, а також шляхом сканування QR-коду з мобільного додатку Приват24 або паперового QR-квитка. Сервіс друку QR-квитків вже працює в POS-терміналах ПриватБанку в більшості торгових точок Ужгорода.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах