85870
17:12 24.062019

В Ужгороді презентують книгу про 80 маршрутів Українськими Карпатами

Життя 3812

27 червня о 17:00 у Совиному гнізді відбудеться презентація книги «Стежками Карпат. 80 маршрутів в Українських Карпатах» Олега Ямалова, яка є найбільш докладним пішим путівником у Карпатських горах західної частини України.

Автор путівника, Олег Ямалов, захоплювався горами і знаходив час для щорічного мандрування у різних країнах світу – Нова Зеландія, Південна Африка, Швейцарія, Австрія, Італія, США. Проте кожної весни, впродовж 15 років, повертався до Карпатських гір України, щоб насолодитися їх красою та розробити нові маршрути.

На жаль, незважаючи на відмінну фізичну форму та гарне здоров’я, Олег раптово помер, коли ця книга була на остаточній стадії опрацювання.

Завершила роботу його дружина, Світлана Ямалова, і з підтримкою дітей та друзів опублікувала путівник Олега. Вони мають надію, що інші ентузіасти будуть продовжувати його справу, маркувати старі «Ямаловські стежки» та розробляти нові маршрути, з повагою ставлячись до природи, задля збереження Карпатських гір, які часто називають «легенями Європи».

– Ця книга – моя маленька віддяка Карпатам за те, що протягом багатьох років ці гори поділяли зі мною свою нескінченну красу і мудрість, наділяли силою та енергією. Сподіваюсь, що запропоновані у путівнику маршрути, навігаційні дані та інша інформація будуть корисними як для досвідчених туристів, так і для тих, хто тільки починає знайомство із стрімкими скелястими вершинами гір та безкраїми просторами луків й полонин. Чисте повітря у поєднанні з неповторними пейзажами навік закохають у себе кожного, хто хоч раз відвідає ці місця. Повірте мені, за 15 років мандрування Карпатськими горами я відчув це неодноразово. Вирушайте у подорож. Карпати чекають на вас, – писав у передмові до своєї книги Олег Ямалова.

Путівник пропонує 80 маршрутів, згрупованих по трьох регіонах Карпат; путівник є детальним, специфічним та легким у користуванні; маршрути, описані у книзі, автор пройшов особисто впродовж 15 років, з партнерами по горах або самостійно; кожний маршрут доповнений графічною схемою шляху, розробленою автором; путівник надає цінну інформацію стосовно гір, гірських хребтів, полонин, озер, джерел, їх виміри над рівнем моря на основі GPS, а також містить геологічні, культурні та місцеві характеристики; пропонує практичні поради щодо безпеки в горах впродовж мандрування. Книга акцентує увагу на бережному ставленні до природи, дотриманні правил етикету у горах та на негайній необхідності захисту і збереження Карпат.

Книга видана українською та англійською мовами.

Олег Ямалов народився в Ужгороді. Закінчив факультет ядерної фізики Ужгородського держуніверситету та економічний факультет Київського автодорожнього інституту. У радянські часи близько 20 років пропрацював у державних транспортних і партійних організаціях області, а у 90-х роках з ентузіазмом сприйняв «вільну економіку» і згодом став успішним підприємцем-інноватором, реалізувавши декілька приватних бізнесових проектів, як-от «Концерн Карпати», «Вектор» та інші.

Одним із перших запровадив у бізнес комп’ютери, інтернет, радіо-систему, розробив та впровадив випуск вітчизняних мікрохвильовок, побудував першу в Україні бензозаправку за західним стандартом, побудував мережу заправок на Закарпатті, тим самим відкривши шлях для нових підприємців та здорової конкуренції.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Рахівщині сталася смертельна ДТП
08:45
Великий Четвер: відбувся чин омивання ніг військовим і День священства
08:30
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Всі новини