85504
11:00 19.062019

Щорічне святкування дитячого дня пройшло в Чопі. ФОТО

Життя 2891

Ось уже тринадцятий рік поспіль у місті Чоп проводять відзначення «Дня дітей». Святкування традиційно проходить на подвір’ї місцевої загальноосвітньої школи №2 імені Іштвана Сечені. Організатор заходу – ГО «ТУКЗ – КМКС».

Тут зібралися не тільки школярі, а й дітки молодшого шкільного віку. Вони з нетерпінням чекали на майстер-класи з виготовлення ляльок, бісероплетіння, вишивання, майстрування по дереву та ліплення з глини. Крім того, організатори відвели куточок для тваринок, де баранчики та маленькі цуценята радували дітлахів.

Відкриваючи захід, Лівія Балог, голова осередку ГО «ТУКЗ – КМКС» Ужгородського району, депутат Ужгородської районної ради, розповіла, що «День дітей» був їхнім першим великим заходом і зараз навіть уявити не можна, як це – не провести таке святкування.

«Коли я зранку звіряла списки учасників та необхідних до виконання справ, то зрозуміла, що протягом цих 13-ти років виросло ціле покоління. Адже серед нас є й такі, хто ще дітьми розважався на святі, а зараз це наші помічники у проведенні заходу або ж вони займаються з дітками рукоділлям. Украй важливо проводити такі «дитячі дні» – це не тільки зближує громаду, а й показує дітлахам невід’ємні родинні цінності», – зауважила пані Лівія.

На святкуванні був присутній і заступник голови ГО «ТУКЗ – КМКС», перший заступник голови Закарпатської обласної ради Йосип Борто, який братиме участь у позачергових парламентських виборах в якості кандидата-мажоритарника по округу №68.

– Це чудове свято, яке у всьому світі відзначають уже понад 100 років. Україна офіційно долучилася до цього святкування у 1998 році. Чому ж запровадили таке свято? В такий спосіб громадськість намагається звернути увагу на проблеми та права дітей. В Україні загалом та на Закарпатті зокрема ми маємо ще багато проблем у галузі освіти, які потрібно подолати спільними зусиллями. Адже кожна дитина має право на якісну і зрозумілу їй освіту, де не буде стереотипів та упереджень через етнічні, мовні чи культурні відмінності.

Консул Крістіна Беке прийшла до діток із подарунком від Генерального консульства Угорщини у місті Ужгород – 200 гелієвих кульок принесли їм немалу радість.

Крім того, на дітлахів чекала вельми насичена програма – спочатку своїми виступами їх розважали музично-танцювальні колективи, пізніше відбувся футбольний турнір та шоу пожежників. А протягом усього дня вони мали можливість кататися на каруселях та стрибати на батутах, які встановили позаду школи.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах