85351
16:09 17.062019

В Ужгороді відбудеться закриття концертного сезону Закарпатської філармонії

Життя 3840

Закарпатська філармонія закриє сезон великим концертом симфонічного оркестру і солістів

Честь завершити цей концертний сезон Закарпатської обласної філармонії випала симфонічному оркестрові – колективу, який вміє дивувати яскравими концертними програмами і масштабними проектами. Адже лише за поточний сезон оркестр блискуче виступив на Х Міжнародному молодіжному фестивалі органної музики ім.Н.Висіч, VII Міжнародному фестивалі «Музика без кордонів», XVIII фестивалі класичної та сучасної музики «Музичне сузір’я Закарпаття», побував з концертами в Угорщині в рамках проекту «Україна в часі», подарував своїм шанувальникам незабутні програми «Winter Serenade» (з аргентинським диригентом Раміро Аріста), «Christmas Time», «Мелодії кохання», «Від бароко до року».

19 червня на сцені Закарпатської обласної філармонії разом із симфонічним оркестром виступлять Ярослава Милявська (скрипка, Львів), заслужена артистка України Діана Гавата (віолончель) і Петро Сокач (віолончель). Диригент – заслужена артистка України Вікторія Свалявчик-Цанько. У програмі: Симфонія №9 «З Нового світу» А.Дворжака, Концерт для скрипки з оркестром В.Косенка та «Violoncelles, vibrez!» Дж.Солліми. Ведуча – музикознавець Наталія Піцур.

Діану Гавату добре знають у нашому краї як яскраву, талановиту виконавицю і солістку, яка до того ж є керівником камерно-інструментально-го ансамблю «Угорські мелодії». Впевнено торує свої творчі вершини і представник відомої музичної династії Петро Сокач. У супроводі оркестру вони разом виконають твір «Violoncelles, vibrez!» італійського композитора і віолончеліста Джованні Солліми..

Щодо гості зі Львова, то Ярослава Милявська (1996 р.н.) є лауреатом всеукраїнських та міжнародних конкурсів, володаркою спеціального призу Другого міжнародного конкурсу імені Олега Криси (2016). Випускниця Київської середньої спеціалізованої школи ім.М.Лисенка щойно отримала ступінь бакалавра у Львівській національній музичній академії ім.М.Лисенка (клас професора Володимира Заранського). Молода скрипалька брала участь у майстер-класах в Україні та за кордоном, виступала як солістка у Київській і Хмельницькій філармоніях. На нашій сцені Ярослава Милявська виконає Скрипковий концерт українського композитора Віктора Косенка.

Початок концерту о 18.30.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах