83574
13:10 27.052019

Перечин відсвяткував День міста. ФОТО

Життя 6015

25-26 травня райцентр Турянщини відсвяткував 620-у річницю першої письмової згадки. Програма була насичена різними культурними та спортивними заходами.

Погода була як на замовлення – тепла і без дощу. Їсти-пити було що. На дегустації страв національностей, які проживали у Перечині, можна було спробувати страви семи кухонь: русинської, угорської, єврейської, швабської, італійської, чеської, ромської. У центральному скверику можна було наїстися від пуза боґрачем, шашликом, різними м’ясними стравами на вогні. На радість дітям було багато атракціонів.

Урочисто відкрили Краєзнавчий музей по вул. Ужанській,7. Провели свято Зубної феї та виставку-конкурс домашніх улюбленців «Чотири лапи». Під час урочистого вечора, який проходив у повній глядацькій залі РБК, оголосили ім’я Почесного громадянина міста. Цьогоріч ним стала завідувач ДНЗ «Теремок» Марія Турицька, яка очолює дошкільний заклад 35 років.

Два дні поспіль у Перечині співали, танцювали, грали на музичних інструментах. Святковий настрій дарували учасники аматорських та професійних колективів міста, району та із-за кордону. Неймовірним та емоційним був виступ уродженки села Сімер відомої співачки Мирослави Швах-Пекар.

Відбувся четвертий Перечинський півмарафон Федора Фекети. В забігу взяло участь сто легкоатлетів, що на 15 більше, як торік. Варто зауважити, що півмарафон щороку набуває популярності. Учасниками цьогорічного були легкоатлети з Румунії, Польщі, США, Японії. Відбулися й інші спортивні заходи: міжнародний дитячий турнір з міні-футболу; змагання з пляжного волейболу, настільного тенісу, великого тенісу, волейболу, турнір з шахів і шашок, жим лежачи, змагання з бігу на різних дистанціях.

Перечин отримав подарунок від Пардубіцького краю у співпраці з містом Світаві за сприяння гетьмана краю автомобіль швидкої допомоги, чотирирічний Волксваген транспортер.

Тетяна ГРИЦИЩУК

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах